Divendres, 26 de febrer de 2021 - Edició 946
La República

Diverses entitats s’uneixen per reclamar que s’aturi el projecte de restauració de la Rubina de Castelló d’Empúries

ACN Castelló d’Empúries.-Diverses entitats de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) s’ha unit per reclamar que s’aturi el projecte del Ministeri per a la Transició Ecològica per restaurar la platja de la […]

Avatar
Agències 23/02/2021

ACN Castelló d’Empúries.-Diverses entitats de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) s’ha unit per reclamar que s’aturi el projecte del Ministeri per a la Transició Ecològica per restaurar la platja de la Rubina. Les associacions de comerciants i empresaris, propietaris i usuaris del Paratge de la Rubina, negocis de la zona i associacions culturals i esportives han elaborat el manifest ‘La Rubina per a tothom’ on admeten que les actuacions de restauració ambiental són “beneficioses” però que, alhora, comporten “greus limitacions dels accessos” que “afecten negativament a l’ús social de la platja”. En aquest sentit, exigeixen que s’aturi i que s’iniciï un procés per participatiu per definir l’ordenació dels accessos amb “tots els agents econòmics i socials del municipi”.

I és que el projecte preu tancar el camí d’accés actual per restaurar el sistema dunar i que només es pugui utilitzar com a via de serveis. Des de l’Ajuntament diuen no han pogut participar en la redacció del projecte i que hi han presentat al·legacions.