Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Diverses entitats denuncien que les restriccions per la covid deixen de banda les persones amb diversitat funcional

ACN Barcelona.-La Xarxa d’Entitats Lleure Divers, amb el suport de més de mig centenar d’entitats i d’un miler de particulars, ha denunciat a través d’un comunicat que les restriccions governamentals […]

Agències 12/01/2021

ACN Barcelona.-La Xarxa d’Entitats Lleure Divers, amb el suport de més de mig centenar d’entitats i d’un miler de particulars, ha denunciat a través d’un comunicat que les restriccions governamentals motivades per la pandèmia de la covid-19 deixen de banda les persones amb diversitat funcional. Per exemple, lamenten que les entitats que treballen amb aquests col·lectius han resultat afectades en l’aspecte econòmic, fins al punt que alguna com ara la Fundació Ludàlia, “amb més de 20 anys d’història”, ha hagut de tancar. També denuncien la “precarietat” de les persones que treballen al sector del lleure divers. Són situacions, afirmen les entitats, que afecten “greument” la salut mental d’aquests col·lectius.

La plataforma explica que les activitats de les entitats que en formen part s’inclouen dins lesactivitats extraescolars “ordinàries” tot i ser de caire terapèutic i, en conseqüència, no tenen un conveni específic. El sector demana de fa anys que les activitats de l’anomenat lleure divers es reconeguin “com a part fonamental per a la salut comunitària de la persona”.És per això que la Xarxa d’Entitats Lleure Divers demana que aquestes activitats es considerin “essencials”, de tal manera que puguin seguir fent-se tot i les restriccions de la covid. En aquest sentit subratlla que des de l’inici de la pandèmia no s’han detectat brots de la infecció “en cap de les activitats dutes a terme fins al moment”.L’entitat reclama una reunió amb els responsables governamentals de les restriccions, que fins ara els han “anta donant llargues”.