Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Disset dels dinou alcaldes de l’Alt Urgell reclamen tenir veu en el procés de creació de l’Agència de la Natura

ACN La Seu d’Urgell.-Una àmplia majoria d’alcaldes de l’Alt Urgell han subscrit una moció en què reclamen ser escoltats pels grups parlamentaris promotors de la proposició de llei de creació […]

Avatar
Agències 01/06/2020

ACN La Seu d’Urgell.-Una àmplia majoria d’alcaldes de l’Alt Urgell han subscrit una moció en què reclamen ser escoltats pels grups parlamentaris promotors de la proposició de llei de creació de l’Agència de la Natura de Catalunya, abans que aquesta sigui debatuda al Parlament. En aquest sentit, demanen que “se’n pugui fer una relectura més pausada i reflexiva amb i des dels municipis i les comarques on l’Agència tindrà més repercussió”. L’acord es va prendre en el darrer Consell d’Alcaldes, celebrat per via telemàtica, amb el vot favorable de 17 dels 19 representants municipals de la comarca. En el text aprovat, els alcaldes lamenten que, pràcticament. no havien tingut coneixement de la tramitació de la llei ni del seu contingut.

Per aquest motiu, alcaldes de la comarca han mantingut reunions al respecte amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en els darrers dies, a més del director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, el diputat al Parlament Francesc Viaplana i representants de Boscat. Els alcaldes consideren que en la tramitació d’aquesta proposició de llei “hauria estat desitjable el diàleg directe i la recerca del màxim consens amb el territori, especialment en el cas de comarques com l’Alt Urgell, en què el patrimoni natural hi té una rellevància màxima, tant per la importància del nostre sector primari com des del punt de vista d’atractiu turístic”. A més, adverteixen: “Amb tota la informació que disposem fins ara creiem que hi ha dubtes o matisos que caldria que en l’articulat de la proposició de llei quedin més clars”.