Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Dissabte començaran els cribratges massius per detectar la covid-19 a Torre Baró i al Besós i el Maresme de Barcelona

ACN Barcelona.-Els cribratges massius per detectar la covid-19 a Barcelona consistiran en unes 400 PCR diàries des del dissabte fins el dimecres que es faran a Torre Baró i al […]

Avatar
Agències 13/08/2020

ACN Barcelona.-Els cribratges massius per detectar la covid-19 a Barcelona consistiran en unes 400 PCR diàries des del dissabte fins el dimecres que es faran a Torre Baró i al Besós i el Maresme, els barris amb una incidència recent més important del coronavirus. La recollida de mostres per fer les PCR del cribratge massiu per a persones assimptomàtiques tindrà lloc al Casal de Barri de Torre Baró dissabte i diumenge de nou del matí a set de la tarda. Al Besós i el Maresme de Sant Martí les proves, destinades a persones d’alguns carrers específics, es faran de dilluns a dimecres a una àrea sanitària mòbil situada al carrer d’Alfons el Magnànim, entre els carrers Jaume Huguet i Cristòfol de Moura, de les nou del matí a les set de la tarda.

Les proves PCR per al barri del Besòs i el Maresme estan destinades a les persones residents a un clúster específic de carrers on s’estan detectant més casos de COVID-19. Es tracta dels residents a tots els carrers compresos a la zona entre els carrers Jaume Huguet, Rambla Prim, Llull i Ramon de Penyafort.La incidència de la COVID-19 per 100.000 habitants dels últims 14 dies (28 de juliol a 10 d’agost) ha estat de 510 a Torre Baró i 467 al Besòs i el Maresme, mentre que a tot Barcelona ha estat de 174.La setmana passada Salut va començar a fer els cribratges massius en persones asimptomàtiques per trencar les cadenes de transmissió del virus. Es va fer a Ripollet, Sabadell i Terrassa, la setmana passada, i a Vilafranca del Penedès i Santa Coloma de Gramenet, des del dilluns i fins aquest divendres.