Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Diplocat celebrarà un cicle de debats digitals sobre el món post covid-19 “des d’una perspectiva descentralitzadora”

ACN Barcelona.-El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) celebrarà un cicle de debats en línia que pretén analitzar el món després de la covid-19 “des d’una perspectiva descentralitzadora”. Les […]

Avatar
Agències 12/06/2020

ACN Barcelona.-El Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) celebrarà un cicle de debats en línia que pretén analitzar el món després de la covid-19 “des d’una perspectiva descentralitzadora”. Les xerrades seran en anglès, per a un públic internacional i tractaran temes com ara el rol de les entitats subestatals en la construcció dels escenaris de futur després de la pandèmia, la sostenibilitat i la recuperació econòmica, o el rol dels ens locals en els models turístics. La secretària general de Diplocat, Laura Foraster, ha explicat que “Catalunya ha d’apostar, com ha fet sempre, per una redefinició del marc europeu que prioritzi una governança multinivell i doni més veu i protagonisme al rol de les nacions sense estat, regions i ciutats”.

El cicle de debats, anomenat ‘Diplocat Digital Talks – El món després de la covid-19’, començarà amb una xerrada el 25 de juny que analitzarà el paper de les entitats subestatals. Porta per títol ‘The global and European role of sub-state entities in building future post COVID-19 scenarios’. L’acte serà organitzat conjuntament amb el Centre d’Estudis de Temes Contemporanis de la Generalitat i la moderació anirà a càrrec del politòleg Marc Sanjaume. El segon, previst per al 29 de juny, se centrarà en sostenibilitat i recuperació econòmica i es farà amb la col·laboració del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS). El títol de l’esdeveniment és ‘Leaving business as usual aside: sustainability at the centre of COVID-19 economic recovery’.Entre els temes a tractar als següents debats hi ha el rol dels ens locals en la promoció de nous models turístics, el futur dels esdeveniments culturals i esportius amb assistència massiva, i els nous models productius de determinades regions europees.Els debats d’aquest cicle s’adrecen a un públic internacional i en concret a analistes de polítiques públiques i de salut, experts en comunicació política i institucional, especialistes en relacions internacionals, estudiants i doctorands, i periodistes. Els actes programats tindran una durada aproximada d’una hora.