Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Dinou infants sahrauís passaran l’estiu amb famílies acollidores lleidatanes

ACN Lleida.-Un total de 19 infants sahrauís es desplaçaran aquest estiu a diversos municipis del Segrià en el marc del programa Vacances en Pau, organitzat a la demarcació de Lleida […]

Avatar
Agències 17/06/2019

ACN Lleida.-Un total de 19 infants sahrauís es desplaçaran aquest estiu a diversos municipis del Segrià en el marc del programa Vacances en Pau, organitzat a la demarcació de Lleida pel Front Polisario en col·laboració amb Sàhara Ponent. En concret, s’allotjaran a les localitats d’Alfarràs, Alpicat, Montoliu, Puigverd de Lleida, Torres de Segre i Lleida. Els petits, d’entre 10 i 13 anys, procedents de diversos campaments de refugiats situats al desert algerià gaudiran, així, d’unes vacances en companyia de famílies acollidores lleidatanes durant juliol i agost. En el decurs d’aquests mesos, els infants es beneficiaran de revisions sanitàries, ja que els campaments de refugiats pràcticament no disposen d’aparells per fer diagnòstics mèdics.

Així, els petits seran sotmesos a un examen pediàtric general al CAP de la seva zona (que inclourà proves de detecció de celiaquia), a més de revisions d’àmbit otorinolaringòleg (Avantmèdic), oftalmològic (ILO) i odontològic (Enéresi, Clínica Mias). Fins i tot tenen perruqueria gratuïta a Calucho Perruquers. Tots aquests centres i professionals col·laboren desinteressadament en el programa. L’estada a dels petits a Lleida també inclourà diversos actes institucionals i lúdics, com ara la recepció a la Paeria (9 de juliol), a la subdelegació del govern espanyol (15 de juliol), la Festa de tots el infants a Catalunya (21 de juliol). Sàhara Ponent també participarà en trobades com són CircPicat (29 i 30 de juny), a la Panera (12 de juliol) i a la festa de comiat (agost).El vicepresident de Sàhara Ponent i coordinador del projecte Vacances en Pau, Manel Montes, ha explicat que el nombre total d’infants sahrauís que faran estada al Segrià ha suposat “un esforç enorme” a l’entitat, ja que inicialment preveia un màxim de quinze nens i finalment s’ha arribat a quasi una vintena. Cal recordar que l’any passat van viatjar a les comarques lleidatanes dotze infants sahrauís. Les despeses del programa Vacances en Pau van a càrrec de les famílies acollidores i d’alguns ajuntaments de destinació, i de donatius de persones i membres de l’associació. El projecte Vacances en pau té el diversos objectius. En primer lloc, contribuir al benestar físic dels infants, que passen dos mesos beneficiant-se de revisions mèdiques i una alimentació més equilibrada. També pretén facilitar que els petits sahrauís ampliïn la seva visió del món, coneixent altres cultures i estils de vida; i, finalment, conscienciar la societat i les institucions sobre la problemàtica d’una part important del poble sahrauí, que des de l’ocupació del seu país pel Marroc, ara fa 44 anys, viu en campaments de refugiats situats en ple desert algerià.