Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Dincat reclama a l’Estat que la reforma del codi civil sobre la capacitat jurídica dels discapacitats sigui “eficaç”

ACN Barcelona.-Dincat ha demanat al govern espanyol i a tots els partits amb representació al Congrés replantejar la reforma del codi civil en relació a la capacitat jurídica de les […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Barcelona.-Dincat ha demanat al govern espanyol i a tots els partits amb representació al Congrés replantejar la reforma del codi civil en relació a la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat perquè sigui “eficaç”. L’organització, que representa les persones amb discapacitat intel·lectual, creu que la reforma s’ha d’adaptar-la a les necessitats del col·lectiu. Amb aquest objectiu, ha presentat les seves esmenes i ha iniciat trobades amb els partits. Dincat ha valorat positivament el projecte, que contempla passar d’un model d’incapacitació jurídica a un basat en els suports perquè les persones amb discapacitat intel·lectual puguin prendre les seves pròpies decisions. Tot i això, ha indicat que calen millores i recursos.

Entre aquestes, ha situat la necessitat que la futura norma posi a l’abast els mecanismes necessaris per tal que les persones amb discapacitat intel·lectual que ho necessitin pugin prendre decisions segons la seva voluntat, desitjos i preferències amb les garanties necessàries “per evitar que pateixin un abús”. També veu imprescindible acompanyar la llei d’una dotació econòmica suficient i els recursos necessaris per evitar el col·lapse dels jutjats, que comportaria retards en la tramitació dels assumptes d’aquest col·lectiu. Per últim, ha demanat que la reforma estatal no impedeixi dur a terme les modificacions previstes en el marc de la reforma del Codi Civil Català, que es troba en ple procés participatiu.