Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Dincat exigeix garantir el dret de les dones amb discapacitat intel·lectual a tenir un treball i un salari dignes

ACN Barcelona – La representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, Dincat, exigeix el dret de les dones d’aquest col·lectiu a tenir un treball i un salari dignes. […]

Agències 07/03/2022

ACN Barcelona – La representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, Dincat, exigeix el dret de les dones d’aquest col·lectiu a tenir un treball i un salari dignes. En un comunicat previ a la celebració del Dia Internacional de la Dona, l’organització subratlla les dificultats que afronten aquestes dones per accedir al mercat laboral, ja que es troben amb encara més discriminació pel fet de ser dones i tenir discapacitat. Per tot plegat, Dincat ha llançat un manifest reclamant el compromís i la responsabilitat de les administracions públiques i el món empresarial per impulsar polítiques que tinguin en compte les necessitats i capacitats de totes les dones.

Entre les seves demanes hi ha promoure una formació professional adaptada “de qualitat i inclusiva” i invertir en els suports necessaris durant la trajectòria laboral.

Segons dades de l’INE recollides per Dincat hi ha una davallada, tant en la taxa d’activitat, com en la taxa d’ocupació, de les persones amb discapacitat intel·lectual al llarg del 2020, de 2 i 2,8 punts respectivament. Una realitat que, en el cas de les dones, se suma a la bretxa de gènere que existeix en el mercat laboral i que, per tant, deixa un escenari “molt preocupant” per a les dones amb discapacitat intel·lectual, que encara tenen més dificultats per trobar feina i, en conseqüència, per desenvolupar el seu projecte de vida de forma plena i independent. 

També segons dades de l’INE, l’any 2019 les dones amb discapacitat intel·lectual van cobrar de mitjana gairebé tres mil euros menys bruts anuals en comparació amb els homes del mateix col·lectiu.

Per últim, el sector demana que s’analitzin les dades que evidenciïn que la interseccionalitat de les variables gènere, discapacitat i ocupació actuen com a factors de discriminació per a l’exercici dels drets laborals de les dones amb discapacitat intel·lectual.