Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Dincat critica el desconeixement sobre els discapacitats intel·lectuals i el “desemparament” en pandèmia

ACN Barcelona.-Dincat ha lamentat el desconeixement i la discriminació que pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual i ha criticat el “desemparament” viscut durant la pandèmia. L’organització ha llençat la campanya […]

Avatar
Agències 03/12/2020

ACN Barcelona.-Dincat ha lamentat el desconeixement i la discriminació que pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual i ha criticat el “desemparament” viscut durant la pandèmia. L’organització ha llençat la campanya ‘No som invisibles’, coincidint amb la commemoració aquest dijous del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Ha assegurat que aquest desconeixement de les necessitats tant en l’àmbit administratiu, polític, social com sanitari s’ha fet “més evident que mai” el 2020 i que comporta situacions discriminatòries, prejudicis i estereotips i polítiques insuficients. A més, ha reclamat posar en marxa un permís retribuït per a les persones que s’hagin de fer càrrec d’una persona amb discapacitat a conseqüència de la covid.

L’organització ha assegurat que tant les persones amb discapacitat com les seves famílies “es van trobar soles” a l’hora d’afrontar la pandèmia. Ha afegit que l'”infrafinançament crònic”, la “intolerable” llista d’espera per a serveis essencials i la manca de recursos “posa en perill la qualitat de l’atenció a les persones”. Davant d’aquesta situació, ha reclamat participació directa i activa en la presa de decisions, impuls de polítiques sòlides de no discriminació, l’actualització de tarifes i subvencions i la posada en marxa d’un pla d’inversions i creació de llocs de feina. En l’àmbit escolar, ha demanat “protocols específics, clars i dignes” per a escoles, serveis residencials o d’atenció diürna i informació “clara, de fàcil comprensió i accessible”.