Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Dimiteix l’assessor d’ètica de Boris Johnson després de rebre una petició que infringiria el Codi Ministerial

ACN Barcelona – L’assessor d’ètica del govern de Boris Johnson, Christopher Geidt, ha dimitit aquest dijous després de rebre una petició per part del ‘premier’ britànic que, en cas de […]

Agències 16/06/2022

ACN Barcelona – L’assessor d’ètica del govern de Boris Johnson, Christopher Geidt, ha dimitit aquest dijous després de rebre una petició per part del ‘premier’ britànic que, en cas de dur-se a terme, infringiria el Codi Ministerial. Tot i que no ha especificat de quina sol·licitud es tractava, Geidt ha assegurat en una carta que la petició de Johnson el deixava en una posició “impossible i odiosa” i ha remarcat que “no podia formar part” d’aquesta “burla”. Johnson, en canvi, ha defensat la seva actuació, afirmant que el seu requeriment tenia com a objectiu “protegir l’interès nacional d’una industrial crucial” i argumentant “problemes de comunicació” entre les parts.

La renúncia de Geidt arriba poc després que sortís a la llum l’informe sobre les festes il·legals a l’oficina del primer ministre britànic, on es van incomplir les mesures per frenar l’expansió de la covid-19. En la missiva publicada aquest dijous, Geidt explica que el ‘Partygate’ va deixar molt tocada la relació amb el ‘premier’ i que només podia continuar la seva tasca amb un marge de credibilitat “molt reduït”.

Davant la darrera petició de Johnson, Geidt considera que infringir el Codi Ministerial és “una ofensa” i ha decidit presentar la seva dimissió “amb efectes immediats”.