Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Díaz demana als líders dels partits que no acudeixin a la presentació de la seva plataforma i Belarra no hi assistirà

ACN Madrid – La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha demanat als líders dels partits a l’esquerra del PSOE que no acudeixin a la presentació de la seva […]

Agències 06/07/2022

ACN Madrid – La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha demanat als líders dels partits a l’esquerra del PSOE que no acudeixin a la presentació de la seva plataforma electoral anomenada ‘Sumar’, que tindrà lloc divendres a la tarda a Madrid. La líder de Podem, Ione Belarra, ha explicat en una entrevista a TVE aquest dimecres al matí que no hi assistirà. “Se’ns ha demanat que no hi acudim i no hi acudirem”, ha afirmat Belarra, que ha remarcat que la formació lila respecta les decisions de Díaz i els seus temps. “Nosaltres estem allà respectant-ho i acompanyant-ho”, ha dit. Belarra ha assegurat que Podem, com a “partit més gran de l’espai”, té clar que cal “apostar per la unitat” i créixer.

D’altra banda, sobre la tensió en el si de la coalició per l’increment de la despesa en defensa, Belarra ha afirmat que cal que l’executiu “reorienti el rumb” i “recuperi el ritme d’avenços socials”. Tanmateix, la líder de Podem ha assegurat que “l’estabilitat del govern està garantida” i que Unides Podem vol acabar la legislatura dins el govern.

Belarra ha apuntat que de cara a la negociació dels pressupostos de 2023, Unides Podem treballarà “amb normalitat” amb el PSOE i lluitarà perquè tinguin com a prioritats combatre la inflació i reforçar els serveis públics i les mesures socials.