Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Díaz creu que l’argument de la CEOE per posicionar-se contra l’SMI és “fal•laç” i diu que respon a criteris ideològics

ACN Brussel·les.-La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha afirmat que l’argument de la CEOE per posicionar-se en contra de l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) és “fal•laç” ja que l’increment […]

Avatar
Agències 17/12/2020

ACN Brussel·les.-La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha afirmat que l’argument de la CEOE per posicionar-se en contra de l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) és “fal•laç” ja que l’increment s’aplicaria als treballadors que actualment es troben fora de conveni. Segons el president de la CEOE, Antonio Garamendi, plantejar ara una pujada de l’SMI seria “pervers” perquè “no és el moment” arran de situació delicada que es troben moltes empreses. Díaz li ha replicat que el seu posicionament respon a criteris ideològics i que els empresaris i petits autònoms del comerç i l’hostaleria, per exemple, no haurien d’afrontar un augment dels salaris sinó el que estableixi el corresponent conveni col•lectiu, que de mitjana serà d’entre un 1,5% i un 1,8%.

En declaracions a La Sexta des de Brussel·les, la ministra de Treball ha assenyalat que l’oposició de Garamendi a l’augment de l’SMI ja es va produir en l’anterior negociació quan aleshores l’economia espanyola creixia “a ritme destacat”. “És un element discursius, ideològic”, ha subratllat Díaz, que ha remarcat que actualment el 13,2% dels treballadors es troba en situació de pobresa. La ministra ha admès que hi ha empreses que ho estan passant malament i ha recordat que el govern espanyol ha aprovat eines de suport com els ERTO, en què tenen bonificacions en les cotitzacions de la Seguretat Social d’entre el 80% i el 100%, ha dit.D’altra banda, Díaz no ha precisat quan s’aprovarà la decisió de pujar l’SMI i ha assegurat que malgrat algunes diferències internes en el si del govern espanyol la decisió es prendrà de “forma col•lectiva”.