Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Díaz celebra la caiguda de l’atur però alerta que la creació d’ocupació s’alentirà a partir d’agost

ACN Madrid – La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha valorat positivament aquest dijous les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) que situen l’atur en un 12,48% […]

Agències 28/07/2022

ACN Madrid – La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha valorat positivament aquest dijous les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) que situen l’atur en un 12,48% a l’Estat i un 9,29% a Catalunya. En una entrevista a RNE, Díaz ha celebrat que s’hagi reduït en un 30% la taxa de temporalitat, que s’hagin incrementat en 600.000 les llars que tenen tots els seus membres amb feina, i que a més hagin caigut en 160.000 les llars que tenen tots els seus membres a l’atur.

També ha destacat que la meitat dels contractes creats són per a joves i que la taxa d’atur juvenil s’ha reduït més de 10 punts. Amb tot ha admès que el seu govern espera que l’ocupació es s’alenteixi als mesos d’agost, setembre i octubre. Tot plegat, ha dit, és fruit de polítiques laborals que mai s’havien aplicat, com l’augment del SMI i els ERTO, que “estan demostrant que funcionen”.