Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Díaz assegura des de Brussel·les que els canvis que vol fer a la reforma laboral compleixen les recomanacions de la CE

ACN Brussel·les.-La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assegurat aquest dijous que els canvis que planteja fer a la reforma laboral compleixen les recomanacions de la Comissió Europea. “No podem […]

Avatar
Agències 17/12/2020

ACN Brussel·les.-La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assegurat aquest dijous que els canvis que planteja fer a la reforma laboral compleixen les recomanacions de la Comissió Europea. “No podem estar més d’acord amb les recomanacions del 2019”, ha dit Díaz des de Brussel·les abans de reunir-se amb l’eurocomissari d’Economia, Paolo Gentiloni. Abans d’una trobada en què amb tota probabilitat s’abordaran els eventuals canvis a la reforma laboral del 2012, que la Comissió Europea sempre ha defensat que ha estat positiva, la ministra de Treball ha defensat que la “reformulació “de la reforma laboral busca “corregir” les “disfuncions” detectades per Brussel·les, com la “temporalitat”, la “precarietat”, la “segmentació” i la “dualitat”.

Per defensar la “reformulació”, Díaz ha dit que “els múltiples plantejaments” sobre el mercat laboral que s’han fet en les darreres dècades “únicament tenien una direcció que ha portat a nivells de temporalitat insuportables”. “Això ho diu la Comissió Europea i el govern espanyol no pot estar-hi més d’acord”, ha subratllat. Pel que fa a l’eventual pujada el salari mínim, Díaz s’ha limitat a dir que el govern espanyol està “treballant en el diàleg social”.