Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Díaz agraeix a “totes les formacions” que hagin fet possible l’acord amb Sumar: “Espanya volia que ens donéssim la mà”

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La vicepresidenta segona del govern espanyol i candidata a la presidència, Yolanda Díaz, ha agraït a “totes les forces” que hagin fet possible l’acord amb Sumar. “No només han estat a l’altura de les circumstàncies, sinó que han donat el millor de si mateixes per entendre que Espanya volia que ens donéssim la mà”, ha dit el dia després que s’hagi registrat una coalició amb una quinzena de formacions, entre les quals Podem. En un acte de presentació de la coalició, Díaz no ha fet cap referència a Podem ni a la reclamació d’aquesta formació que incorpori a les llistes a la ministra d’Igualtat Irene Montero. Díaz ha assegurat que “la política ha de deixar de ser un problema per al comú de la gent” i s’ha mostrat convençuda de la victòria.

“Avui sumem més que ahir”, ha dit Díaz. Aquest divendres a la tarda, Sumar va registrar una coalició electoral amb una quinzena de formacions, entre les quals Podem, En Comú Podem, IU, Compromís i Més Madrid, per concórrer junts a les eleccions del 23-J. Díaz ha destacat que “no havia passat mai en democràcia” i que totes elles “volen sumar des del nord, al sud, a l’est i a l’oest, disposades a guanyar el país”.

Publicitat

Díaz ha donat les gràcies als equips negociadors de totes les formacions, que considera que “s’han deixat la pell per fer possible el millor acord polític per a Espanya”. I igual que prèviament ho havia fet el portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, ha destacat l’aportació de Josep Vendrell.

La vicepresidenta segona del govern espanyol ha situat com a objectiu de la coalició que “la política deixi de ser un problema per al comú de la gent”, i que aquesta “pot trencar amb la resignació i el cinisme”.

Díaz sosté que s’ha aconseguit “un gran acord per a l’esperança”, que vol traslladar “il·lusió” a la ciutadania, i ha reivindicat que durant els últims anys ha aconseguit “disset grans acords” per a Espanya, entre els quals la reforma laboral. “Totes les parts van cedir en aquell acord”, ha recordat.

“Jo no li diré a ningú que ens voti per por, demano que ens votin amb esperança”, ha assegurat, “no hem vingut a agitar fantasmes”. Díaz s’ha mostrat convençuda que guanyaran les eleccions del 23-J per “construir un nou acord de país”.

La candidata també ha carregat contra el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, de qui ha dit que “desconeix” la realitat laboral, social i econòmica del país. “Menteixen i fan soroll perquè no tenen res a oferir als espanyols”, ha reblat.

Abans de la intervenció de Díaz, Urtasun ha defensat que l’acord és “ampli”, “divers” i “robust”, i ha destacat que ha estat possible perquè fa un any que s’hi està treballant.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió