Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Díaz admet les diferències amb el PSOE però defensa la unió del govern: “Res el trencarà, no hi ha alternativa”

ACN Barcelona – La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha admès aquest diumenge les diferències amb seus socis de govern, però també n’ha defensat la unió. “Res el […]

Agències 10/07/2022

ACN Barcelona – La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha admès aquest diumenge les diferències amb seus socis de govern, però també n’ha defensat la unió. “Res el trencarà, no hi ha una alternativa de coalició progressista”, ha subratllat. Díaz ho ha dit en una entrevista a ‘El País’, on també ha avisat que “no n’hi ha prou en gestionar” i ha apuntat que a l’executiu espanyol li falta “ànima” i, a vegades “mesures felices”. “No podem tardar nou mesos en treure el salari mínim, quan arriba ja no és feliç”, ha insistit. La vicepresidenta també ha parlat de la crisi, afirmant que tenen una posició “clara” de com s’ha d’abordar.

“No en podem sortir amb austeritat, i no la poden pagar els de sempre”, ha reblat. De fet, Díaz ha insistit que, precisament, en democràcia “s’ha de poder parlar amb tothom”. “No comparteixo coses amb el president del PP, Albert Núñez Feijóo, però mereix que se li expliqui què està fent el govern”, ha opinat.

Sobre la posada en marxa de la seva plataforma, anomenada Sumar, la vicepresidenta ha explicat que es tracta d’un moviment ciutadà “a favor d’un país millor” i no pas un projecte polític. En aquest sentit, ha insistit que ella “en serà una més”, una “peça d’un engranatge col·lectiu”. “Podem neix de la impugnació, les forces progressistes sempre se senten còmodes en el no, però jo parteixo de la construcció”, ha afirmat.