Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Detinguts en tres dies 9 lladres multireincidents per robatoris violents de rellotges de luxe en ple carrer a Barcelona

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra han detingut des de divendres passat, 28 de maig fins aquest diumenge, 30 de maig, nou lladres multireincidents implicats en sis robatoris violents de rellotges d’alta […]

Agències 31/05/2021

ACN Barcelona.-Els Mossos d’Esquadra han detingut des de divendres passat, 28 de maig fins aquest diumenge, 30 de maig, nou lladres multireincidents implicats en sis robatoris violents de rellotges d’alta gamma a Barcelona. Les detencions s’han realitzat en el marc del pla d’acció Tremall de lluita contra la multireincidència que actua a la ciutat. La ràpida actuació policial juntament amb la col·laboració ciutadana ha permès la detenció dels autors dels fets ‘in fraganti’ o poc temps després que s’hagués comès el robatori.

El primer robatori va tenir lloc el divendres a quarts de 9 del vespre al centre de la ciutat quan un home es va apropar a la víctima i amb una estrebada li va sostreure el seu rellotge valorat en 25.000 euros. Els Mossos desplegats a la zona van ser requerits al lloc i van veure com un ciutadà estava retenint una persona que acabava de cometre una estrebada, motiu pel qual el van detenir com a presumpte autor dels fets i van poder recuperar el rellotge sostret. L’home és un lladre que acumula quatre detencions per robatoris violents. L’endemà, dissabte 29 de maig, es van registrar tres estrebades de rellotges, dues de les quals es van produir a la matinada i una altra a primera hora del matí. En tots els casos, els fets es van registrar al centre de la ciutat i van quedar detingudes quatre persones amb un ampli historial delictiu, ja que entre els quatre, sumen una cinquantena d’antecedents. En un dels casos, la víctima sortia d’un restaurant quan dos homes el van assaltar i se li van endur el rellotge. Un d’ells va quedar detingut i l’altre va fugir amb el rellotge valorat en 25.000 euros. Poc temps després, agents de paisà van detectar quatre homes que acabaven de cometre un assalt. Els lladres es van abraonar sobre un vianant i li van arrancar el seu rellotge valorat en 30.000 euros. La patrulla va aconseguir detenir dos dels autors dels fets i els altres dos van fugir. Els Mossos d’Esquadra, que van recuperar i retornar el rellotge a la víctima, tenen la investigació oberta per tal d’identificar i localitzar la resta de membres del grup a partir de la descripció que van poder recollir. Cap a les vuit del matí del mateix dissabte, agents de paisà estaven fent un seguiment d’una persona multireincident que entrava al metro i que iniciava un seguiment a un grup d’usuaris del transport. De sobte, l’home va intentar fer una estrebada del rellotge d’un d’ells però la ràpida actuació policial ho va impedir. El detingut acumula nou detencions per fets similars. Diumenge 31 de maig, un vianant va ser víctima d’un robatori violent del seu rellotge. Els agents desplegats a la zona del centre de la capital catalana van detectar com dues persones sospitoses es passejaven pels carrers buscant algun objectiu. En un moment donat, es van abraonar sobre un home, que tenia una discapacitat, i li van robar el seu rellotge, valorat en 150 euros. Els agents van neutralitzar ràpidament el robatori, van detenir els autors i van assistir la víctima. Finalment, el mateix dia a les 5 de la tarda, els Mossos d’Esquadra van detenir dos homes que havien comès dies abans un robatori violent d’un rellotge valorat en 1.500 euros. Els agents van reconèixer els autors dels fets gràcies a les descripcions que van donar les víctimes i de les imatges que havien enregistrat abans que aquests fugissin.