Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Detinguts dos homes a Barcelona amb tres monedes de l’Imperi Romà robades el 2012 en un tren de Suïssa

ACN Barcelona.-La Policia Nacional ha detingut a Barcelona dos homes d’origen algerià que volien vendre tres monedes de l’Imperi Romà en molt bon estat de conservació i de gran valor […]

Avatar
Agències 13/05/2021

ACN Barcelona.-La Policia Nacional ha detingut a Barcelona dos homes d’origen algerià que volien vendre tres monedes de l’Imperi Romà en molt bon estat de conservació i de gran valor històric i econòmic. Al mercat negre les peces es podrien haver venut per 30.000, 50.000 i 120.000 euros, uns 200.000 euros en total. Es tracta de part del conjunt de vuit monedes que van ser robades el 2012 en un tren que feia ruta entre dues ciutats de Suïssa, de les quals la policia suïssa en va recuperar quatre a finals del 2020. El principal detingut portava una de les monedes a sobre i va accedir a lliurar-ne dues més que tenia al seu domicili. L’altre home l’acompanyava per fer d’intèrpret.

La investigació va començar quan una numismàtica de Londres va comunicar als agents que un individu havia ofert una moneda daurada de l’Imperi Romà a una altra numismàtica londinenca i que, a més, aquest individu havia informat que disposava d’alguna altra peça.A finals del mes de març els agents van tenir coneixement de la presència d’una persona que intentava vendre una de les monedes a Barcelona i van elaborar un dispositiu a l’interior i als voltants de l’indret on es va procedir a la detenció. La investigació continua oberta per esclarir el robatori de Suïssa.