Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Detinguts a Tarragona i Madrid dos perillosos fugitius buscats per homicidis amb arma de foc

ACN L’Hospitalet de l’Infant.-Detingut un fugitiu a l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp), que havia comès un crim i havia estat condemnat a Alemanya a cadena perpètua. La policia espanyola, en […]

Avatar
Agències 16/10/2020

ACN L’Hospitalet de l’Infant.-Detingut un fugitiu a l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp), que havia comès un crim i havia estat condemnat a Alemanya a cadena perpètua. La policia espanyola, en col·laboració amb la policia alemanya i la policia local de l’Hospital, van detenir l’home, al qual li constava una ordre de detenció europea pel crim, ocorregut en un restaurant. La víctima va morir després de rebre vuit dispars, un dels quals al cor, que li va causar la mort, segons informen fonts policials. L’arrestat duia documentació falsa. En una altra operació, a Madrid, la policia espanyola ha detingut un altre fugitiu, que s’havia refugiat a la casa d’un familiar, en aquest cas buscat per les autoritats de Colòmbia per un suposat homicidi comès també amb una arma de foc.

Les investigacions sobre el fugitiu alemany localitzat a l’Hospitalet de l’Infant es remunten al passat 24 d’agost quan la policia espanyola va rebre informació de l’Oficina Federal d’Investigació Criminal de la policia alemanya, demanant la localització i detenció del criminal. Documentat com a ciutadà grecA partir d’empremtes es va detectar la presència de l’individu, que residia a l’Hospitalet amb identitat grega, amb foto inclosa. El crim pel qual se’l busca es remunta a més d’un any enrere, en concret, el 7 d’agost del 2019, quan el detingut va entrar en un restaurant a Alemanya i va propinar vuit dispars contra la víctima. Dels quatre trets que va rebre, un li va travessar el cor i li va causar la mort. Les autoritats alemanyes li van imposar cadena perpètua.El segon criminal, fugat de Colòmbia, se’l buscava per un crim comès el 19 de juliol de 2018. En companyia d’altres membres de la seva organització criminal, en un parc de la localitat colombiana de Palmira, va atacar la víctima, la qual va morir per les ferides causades per una arma de foc. Les autoritats colombianes li van imposar una pena màxima de 37 anys. Des de la policia espanyola es destaca que el cos lidera la detenció de fugitius a Europa.