Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Detinguts 22 fugitius reclamats per autoritats judicials d’Espanya i Perú

ACN Barcelona.-La Policia Nacional, en col·laboració amb la policia nacional de Perú i amb la col·laboració de la Interpol, ha detingut en diferents províncies espanyoles i al Perú 28 fugitius […]

Avatar
Agències 06/07/2021

ACN Barcelona.-La Policia Nacional, en col·laboració amb la policia nacional de Perú i amb la col·laboració de la Interpol, ha detingut en diferents províncies espanyoles i al Perú 28 fugitius amb ordres internacionals de detenció. A l’Estat s’han detingut 22 persones: 10 a Madrid, 8 a Barcelona, 2 a Las Palmas, una a Albacete i una a Almeria. L’arrestat a Albacete està acusat de violació de menors, a l’haver agredit sexualment a la seva filla de sis anys. Els arrestats estaven reclamat per delictes com agressió sexual amb accés carnal sobre menors, abusos contra la intimitat sexual, tràfic internacional de substàncies estupefaents, pertinença a organització criminal, falsedat documental i delictes contra els drets dels menors, entre d’altres.

Els primers intercanvis d’informació entre els cossos per localitzar diversos fugitius que podien estar al Perú es va fer el 2019 i el 2020. Enguany, els agents espanyols van rebre un llistat sobre fugitius reclamats pel Perú i que possiblement estarien a l’Estat. Va començar llavors un intens treball d’investigació i de gestions que va culminar amb la localització de 22 fugitius peruans instal·lats a Albacete, Almeria, Barcelona, Las Palmas i Madrid. En el tram final de la investigació, responsables de la policia peruana es van desplaçar a la capital espanyola. La seva presència també va permetre treballar en casos de fugitius espanyols residents al Perú, que va donar com a resultat la detenció de sis persones reclamades per delictes greus.