Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

Detingut un veí de Coma-ruga acusat de tenir un laboratori de llaminadures de marihuana

ACN El Vendrell – La Guàrdia Civil ha detingut un veí de Coma-ruga, a El Vendrell (Baix Penedès), acusat de tenir un laboratori des d’on elaboració i distribució de llaminadures […]

Agències 05/06/2022

ACN El Vendrell – La Guàrdia Civil ha detingut un veí de Coma-ruga, a El Vendrell (Baix Penedès), acusat de tenir un laboratori des d’on elaboració i distribució de llaminadures de marihuana. Segons informa el cos policial en un comunicat, les llepolies contenien una alta concentració de THC, que és la substància activa de la marihuana. El laboratori estava en un xalet de Coma-ruga on residia el detingut, que està acusat d’un delicte contra la salut pública. La Guàrdia Civil també investiga la seva parella. Al xalet, els investigadors hi van trobar una plantació de marihuana amb 74 plantes en ple desenvolupament, gairebé 12 kg de marihuana preparada per al seu processament i 247 llaminadures preparades per a la venda.

També s’hi va trobar material divers per al cultiu de marihuana, bolets al·lucinògens i un laboratori per a la fabricació de les llaminadures amb maquinària i substàncies per fer les barreges.

Segons explica la Guàrdia Civil, els agents obtenen informació gràcies a la denúncia del familiar d’un dels consumidors al que les llepolies li havien creat addicció. El cos situa la majoria de consumidors a la zona nord de la demarcació de Tarragona.

La Guàrdia Civil remarca que les llaminadures no tenien etiqueta de composició, de manera que els consumidors desconeixen què contenien, tot i ser conscients que podien contenir substàncies estupefaents i ser addictives. De fet, assenyalen que aquest producte es pot fer passar per una llaminadura tradicional i que és “pràcticament impossible” distingir-les.

Els agents han posat el detingut a disposició del jutjat d’instrucció número 3 del Vendrell.