Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Detingut un lladre que es va disfressar de dona d’edat avançada per atracar una joieria amb una arma de foc a Tarragona

ACN Tarragona – Els Mossos d’Esquadra van detenir un home que es va disfressar de dona d’edat avançada per robar amb una arma de foc simulada en una joieria del […]

Agències 05/04/2022

ACN Tarragona – Els Mossos d’Esquadra van detenir un home que es va disfressar de dona d’edat avançada per robar amb una arma de foc simulada en una joieria del centre de Tarragona. Els agents també van detenir una dona que el va ajudar en l’atracament. Ambdós se’ls atribueix un robatori violent amb arma de foc i un delicte de tinença il·lícita d’armes. El lladre es van endur rellotges i joies per valor de 231.500 euros de la joiera i també se’l relaciona amb un robatori a Madrid. L’arrestat té 23 antecedents per delictes patrimonials violents i ha complert més de vint anys de condemna a presó per robatoris violents. Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar l’ingrés a presó del dos detinguts.

El 16 de març, un individu disfressat amb roba de dona d’edat avançada, perruca, ulleres de sol i que caminava amb una crossa va accedir a una joieria ubicada a la zona centre de Tarragona. Un cop a l’interior, va col·locar la crossa a la porta de seguretat de l’establiment per evitar que es tanqués i posteriorment va treure una arma de foc de la bossa de mà.

De manera nerviosa i violenta amb l’arma de foc va amenaçar les treballadores i els va exigir que obrissin diversos aparadors amb rellotges i joies i va robar un botí valorat en 231.500 euros. Per garantir-se la fugida, el lladre va amenaçar una de les empleades i se la va endur fins a la mateixa porta de sortida per evitar que d’altres treballadors accionessin els mecanismes de seguretat.

A banda de l’autor material, un home de 44 anys, els investigadors van constatar la participació en els fets d’una dona de la mateixa edat. Al cap d’uns dies, es va activar un dispositiu de localització i detenció d’ambdós, que es trobaven a la mateixa ciutat de Tarragona i on van ser detinguts. En l’escorcoll se’ls va localitzar diverses joies i rellotges, algunes de les quals peces i models d’alt valor, 45.000 euros en efectiu i l’arma de foc utilitzada per a l’atracament.

Els Mossos també van trobar una targeta de visita d’una joieria del centre de Madrid i en cooperació amb la UDYCO Central de la Policia Nacional, van aconseguir atribuir una compravenda per valor de 6.000 euros d’un dels rellotges d’alta gamma sostrets en una joieria madrilenya.