Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Detingut un home implicat en nombroses estafes a Vilanova i la Geltrú

ACN Barcelona.-La Policia Nacional ha detingut a la capital de la comarca del Garraf una persona a qui se li imputen 17 delictes. Es tracta d’un conegut estafador que comptava […]

Avatar
Agències 22/08/2019

ACN Barcelona.-La Policia Nacional ha detingut a la capital de la comarca del Garraf una persona a qui se li imputen 17 delictes. Es tracta d’un conegut estafador que comptava amb diversos antecedents per fets similars. Es dedicava a realitzar compres per via telefònica utilitzant dades personals d’altres persones que obtenia a través d’un portal de compravendes. Després de diversos enganys, aconseguia les seves dades personals i confeccionava nòmines i justificants de cobrament de pensions falses. En el moment de la seva detenció, a l’investigat li constaven dues ordres de detenció, per part dels Mossos d’Esquadra i d’un jutjat de Las Palmas de Gran Canaria, per delictes d’estafa, falsificació de documentació i usurpació d’estat civil.

El detingut utilitzava la documentació per fer compres finançades, rebent el producte adquirit de manera fraudulenta abans que la primera quota de pagament a nom d’estafat vencés. La víctima no era conscient del fet, doncs, fins que li realitzaven la càrrega de la domiciliació bancària d’un producte que no havia comprat. Després, aquest producte era revenut per mitjà de plataformes de compravendes o el mercat negre. Les víctimes, però, no presenten cap mena de relació entre si i es localitzen en diversos punts del territori nacional.