Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Detingut a Lleida un dels líders d’una banda que facilitava l’arribada a França d’immigrants irregulars per 200 euros

ACN Barcelona.-La Policia Nacional ha detingut a Lleida i Vitòria els dos principals líders de dues bandes que captaven immigrants irregulars al Marroc o a la seva arribada amb pastera […]

Avatar
Agències 21/08/2020

ACN Barcelona.-La Policia Nacional ha detingut a Lleida i Vitòria els dos principals líders de dues bandes que captaven immigrants irregulars al Marroc o a la seva arribada amb pastera a Espanya i els traslladaven a França a canvi d’uns 200 euros. Les organitzacions criminals haurien facilitat l’arribada a França de centenars d’immigrants irregulars generant importants beneficis. La banda portava els clients a Madrid, Bilbao, Vitòria i San Sebastià, on els donaven bitllets de tren i autobús fins Irun, des d’on passaven a França. S’han detingut quinze persones a Bilbao, Vitòria, Madrid, Irun i Lleida. En els registres de dos domicilis a Vitòria s’han intervingut 3.000 euros, un vehicle, 24 telèfons mòbils, material informàtic i documentació diversa.

Les dues organitzacions criminals feien el pas d’Irun a França de maneres diferents. Una els traslladava en cotxe des d’Irun a Baiona, mentre que l’altra utilitzava línies d’autobús regulars en franges horàries determinades.En ambdós casos els immigrants anaven a una ONG de la ciutat francesa o a un centre d’acollida on esperaven fins a rebre al mòbil els bitllets per continuar fins el seu destí final a França o altres estats europeus.Les quinze persones es van detenir com a presumptes autors de delictes de pertinença a organització criminal i contra els drets dels ciutadans estrangers. Ha dirigit la investigació el jutjat d’instrucció número 2 de Pamplona.