Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Detingut a Girona per maltractar un gos i amenaçar amb un ganivet un home que li ha recriminat

ACN Girona.-La Policia Municipal de Girona ha detingut aquest dijous un home de 27 anys per maltractar un gos i amenaçar amb un ganivet un veí que li ha recriminat. […]

Avatar
Agències 11/02/2021

ACN Girona.-La Policia Municipal de Girona ha detingut aquest dijous un home de 27 anys per maltractar un gos i amenaçar amb un ganivet un veí que li ha recriminat. Segons informa la Policia Municipal, els fets han tingut lloc cap a les set de la tarda quan un ciutadà ha trucat alertant que el sospitós havia clavat una puntada de peu al cap a l’animal, deixant-lo inconscient. Un veí que l’ha vist, li ha retret l’agressió al gos i, aleshores, el jove l’ha amenaçat amb un ganivet. Després, ha fugit pel Barri Vell. Amb la descripció de l’agressor, la policia ha iniciat una recerca i la patrulla de proximitat del Barri Vell l’ha localitzat i detingut poc després. Li atribueixen un delicte de maltractament animal i un delicte d’amenaces amb arma blanca.

Segon cas de maltractament animal a la ciutat de Girona aquesta setmana. Aquest dijous, un ciutadà a alertat la Policia Municipal perquè un home havia clavat una puntada de peu al cap a un gos, fins a deixar-lo inconscient.Un home que presenciat l’agressió, li ha recriminat. Ha estat aleshores quan l’home l’ha amenaçat amb un ganivet mentre fugia pel Barri Vell. Els testimonis han pogut facilitar una descripció de l’agressor i la Policia Municipal ha organitzat un dispositiu de recerca que ha donat fruits poca estona després. La patrulla de proximitat del Barri Vell l’ha localitzat i detingut. L’arrestat té 27 anys i li atribueixen un delicte de maltractament animal i un delicte d’amenaces greus amb arma blanca. A través del compte de Twitter, la Policia Municipal ha agraït la col·laboració ciutadana.Ahir dimecres, i també a través de les xarxes socials, la Policia Municipal va demanar ajuda per localitzar un individu que va maltractar un gos en ple Barri Vell. Els fets van tenir lloc el dilluns a la nit al carrer Ballesteries, a la intersecció coneguda com ‘Els Quatre Cantons’. A les imatges, gravades per una veïna i difoses per xarxes socials, es veia com l’home cridava el seu gos perquè s’acostés. “Ice, vine aquí”, li deia. Quan l’animal s’hi va apropar, però, l’individu el va subjectar i li va donar fins a tres cops amb un corretja, mentre el gos –de raça nòrdica- intentava fugir i xisclava de dolor. Arran de les indagacions, la Policia Municipal va aconseguir rescatar el gos i identificar i denunciar el seu propietari, que l’havia maltractat. El denunciat és un jove de 22 anys i veí del Barri Vell. El denuncien tant per la via administrativa com penal. Els agents que van rescatar l’Ice el van portar a la Protectora d’Animals del Gironès. “La protectora se n’ha fet càrrec i es troba en bones condicions i ben cuidat”, exposava la Policia Municipal.Al perfil de Twitter, la Policia Municipal recorda que “el maltractament animal és un delicte greu”.