Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Detingut a Barcelona un jove acusat d’estafar més de 100.000 euros en targetes client durant la campanya nadalenca

ACN Barcelona.-La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un jove de 24 anys acusat d’estafar més de 100.000 euros mitjançant targetes client durant la campanya nadalenca. L’arrestat suposadament va fer […]

Agències 14/01/2022

ACN Barcelona.-La Policia Nacional ha detingut a Barcelona un jove de 24 anys acusat d’estafar més de 100.000 euros mitjançant targetes client durant la campanya nadalenca. L’arrestat suposadament va fer almenys 87 operacions de compra de productes d’alta tecnologia, segons els agents, que estimen que hi ha una trentena de persones afectades pel frau arreu d’Espanya. La investigació va iniciar-se a finals de l’any passat a partir de denúncies d’un centre comercial que apuntaven diversos càrrecs fraudulents amb l’ús de targetes client. La policia va determinar aleshores que el responsable de l’estafa utilitzava tècniques de ‘phishing’ basades en l’enviament massiu de correus electrònics en els quals sol·licitava dades confidencials de les víctimes.

Amb aquesta informació personal, l’estafador obtenia accés als seus comptes d’usuari al portal web d’un reconegut comerç. Després, tramitava compres de mòbils d’última generació, que s’entregaven a domicilis de la província de Barcelona. Com el càrrec fraudulent es feia amb les targetes del propi comerç, les víctimes no detectaven l’engany fins un mes després, quan carregaven l’import al seu compte bancari.Un cop detectat el frau, els agents han pogut aturar “nombroses operacions” amb les quals han evitat una estafa superior a 60.000 euros, segons ha informat la Policia Nacional aquest divendres en un comunicat.