Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Detenen una dona per fer explotar un replà d’un bloc de pisos al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona

ACN Barcelona – Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres a la tarda una dona de 40 anys per haver fet explotar el replà d’un bloc de pisos al barri de […]

Agències 02/03/2023

ACN Barcelona – Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres a la tarda una dona de 40 anys per haver fet explotar el replà d’un bloc de pisos al barri de la Font de la Guatlla, al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona. Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona van localitzar una garrafa d’aigua de cinc litres que estava parcialment desfeta per l’explosió i van comprovar com tot el replà estava ple d’un líquid transparent. La dona havia intimidat en altres ocasions els veïns d’un dels pisos. A més, hauria disparat amb una pistola de balins a la finestra d’aquest pis, hauria participat en el llançament d’un líquid tòxic i hauria trencat els vidres de la porta de l’entrada del bloc.

Després de prendre declaració als testimonis i gràcies a les imatges de càmeres de la finca i de càmeres ubicades a prop del lloc dels fets, els agents van poder identificar la persona que havia provocat l’explosió i que després va fugir ràpidament. 

La dona anava vestida amb un mono de color blau, amb un casc blanc amb dues línies de formes poligonals de color negre transversals i tapada amb una bufanda que li cobria part de la cara. Portava una motxilla de color negra amb la butxaca posterior grisa ovalada.

 

Els agents van escorcollar el seu domicili i van trobar la roba i complements utilitzats per cometre els fets, una arma curta detonadora, una arma curta d’aire comprimit, productes químics compatibles amb els que es van fer servir per a la fabricació de l’explosiu (salfumant, alcohol de cremar i paper d’alumini), una garrafa de combustible, un ordinador portàtil, una tauleta i un telèfon mòbil. La dona va ser detinguda pels delictes de fabricació, tràfic i dipòsit d’armes i explosius, assetjament, amenaces i danys.