Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Detenen un jove i un menor que van rebentar 26 cotxes aparcats a l’Escala en una sola nit

ACN L’Escala.-Els Mossos d’Esquadra han detingut un jove de 19 anys i un menor que van rebentar 26 cotxes aparcats a l’Escala (Alt Empordà). Ho van fer en una sola […]

Agències 28/05/2021

ACN L’Escala.-Els Mossos d’Esquadra han detingut un jove de 19 anys i un menor que van rebentar 26 cotxes aparcats a l’Escala (Alt Empordà). Ho van fer en una sola nit i van endur-se tot el que van poder de dins dels vehicles. Trencaven el vidre del conductor o l’acompanyant –segurament amb un martell o un tornavís- i en regiraven l’interior. Robaven monedes, roba, ulleres de sol i altres pertinences. Els fets van tenir lloc la matinada del 23 de maig. Poques hores després, els Mossos també van detenir un altre noi que havia amagat part dels objectes sostrets amb intenció de revendre’ls. Als dos primers, la policia els acusa de 26 robatoris a interior de vehicle. A aquest últim, d’un delicte de receptació.

Segons informen els Mossos, l’onada de robatoris va tenir la matinada del 23 de maig. Els 26 cotxes es trobaven estacionats en una dotzena de carrers de la mateixa zona de l’Escala. Els lladres trencaven els vidres del conductor o l’acompanyant, segurament amb un objecte metàl·lic (tipus martell o tornavís), en regiraven l’interior i agafaven tot allò que els semblés de valor (monedes, roba, ulleres de sol…).Mentre els Mossos investigaven qui hi havia al darrere d’aquests robatoris, un altre avís els va posar sobre la pista. Cap a la una de la tarda del mateix diumenge, uns veïns van trucar a la policia dient-los que havien vist dos joves entrant en una casa del carrer Pi i Margall. Possiblement, amb intenció de robar-hi.Quan els Mossos van arribar-hi, a dins no hi havia ningú. La casa, però, tenia part dels accessos forçats i estava oberta. A dins, hi van trobar un tornavís, una navalla i diverses de les ulleres de sol que els lladres s’havien endut de l’interior dels cotxes. En concret, n’hi havia fins i tot una valorada en 1.000 euros.La policia va muntar un dispositiu de vigilància al voltant de la casa ocupada. Aquella mateixa tarda, van veure com un noi entrava al jardí. Havia amagat els objectes robats amb intenció de revendre’ls. Els agents el van identificar i el van detenir per un delicte de receptació. És un marroquí de 19 anys veí del poble. Després de declarar a comissaria, el jove va quedar en llibertat provisional amb obligació de presentar-se davant del jutjat quan se’l citi. En paral·lel, els Mossos van continuar investigant i ahir van arrestar els dos autors de l’onada de robatoris. Són un altre marroquí de 19 anys, en aquest cas veí de Girona, i un noi menor d’edat. Se’ls acusa de 26 robatoris a interior de vehicle.El detingut que és major d’edat, a qui li consten antecedents, passarà aquesta tarda a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. L’altre haurà de declarar properament davant la fiscalia de menors.