Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Detenen l’amo d’una botiga de mòbils de Palamós per estafar un avi i robar-li 1.700 euros del compte corrent

ACN Palamós.-Els Mossos d’Esquadra han detingut l’amo d’una botiga de reparació de mòbils de Palamós (Baix Empordà) per estafar un avi i robar-li 1.700 euros del compte corrent. La víctima […]

Agències 19/05/2021

ACN Palamós.-Els Mossos d’Esquadra han detingut l’amo d’una botiga de reparació de mòbils de Palamós (Baix Empordà) per estafar un avi i robar-li 1.700 euros del compte corrent. La víctima va comprar un telèfon a la botiga, però al cap de poc va tornar-hi perquè no li funcionava i volia que li canviessin. El propietari i els treballadors el van tenir gairebé dues hores dins l’establiment, i mentre l’atabalaven demanant-li tot de documentació, van aconseguir que els deixés la targeta de crèdit i els donés el PIN. Van aprofitar per clonar-li i van anar retirant diners a diferents caixers, fins arribar als 1.700 euros. El detingut, un paquistanès de 31 anys a qui s’acusa d’estafa, ha quedat en llibertat provisional després de declarar a comissaria.

El cas que ha acabat amb l’amo de la botiga detingut arrenca el 20 d’abril passat. Aquell dia, un home d’edat avançada va anar fins a una botiga de reparació de mòbils i informàtica del carrer Cervantes de Palamós. L’home acabava de comprar un telèfon, però no funcionava, i va demanar que li reparessin.El propietari del negoci i diversos treballadors van començar a atabalar-lo. Li van fer nombroses consultes, una allau de preguntes i li van de demanar tot de documentació que, segons ells, era necessària. A més de demanar-li que els deixés la targeta del telèfon, també li van dir que els calia tenir la targeta de crèdit i el PIN per poder fer les gestions. Després d’haver passat molta estona, gairebé dues hores, li van canviar el telèfon i el client va marxar.L’endemà, l’avi va anar al banc a fer unes gestions i va descobrir que el dia abans li havien retirat fins a 1.500 euros del compte des de diferents caixers automàtics. A més, dos dies després, li’n van extreure 200 més.L’home va denunciar els fets als Mossos d’Esquadra i la unitat d’investigació va concloure que, mentre l’estaven atabalant a dins la botiga, havien aprofitat per manipular la targeta de crèdit darrere el taulell i clonar-la. Aquell mateix dia, els estafadors havien anat fins a un caixer de l’Avinguda Onze de Setembre de Palamós, on li havien tret diners. Després, havien fet més extraccions de manera successiva fent ús de les seves dades.Ahir, els agents d’investigació i mossos de la Unitat Regional de Policia Administrativa (URPA) de Girona van inspeccionar la botiga de mòbils. Allà, van localitzar i detenir el propietari per un delicte d’estafa. Es tracta d’un paquistanès de 31 anys veí de Palamós mateix.L’home, que no té antecedents, va quedar en llibertat provisional després de declarar a comissaria. Ara, està pendent que el jutge el citi per anar a declarar.