Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Detenen dos membres d’un grup que havia assaltat un furgó blindat a Alemanya

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Policia Nacional ha detingut dos membres d’un grup especialitzat en l’assalt de furgons blindats amb explosius i armes, responsables de l’assalt d’un furgó que transportava diners a Alemanya el 13 de gener. A França s’han fet 17 detencions més, desarticulant així la banda. El líder del grup, de nacionalitat francesa, va escapar a Espanya després de l’assalt d’Alemanya on va ser identificat i detingut a la frontera amb França. L’altre detingut, també francès, s’ha fet a Màlaga, on utilitzava una falsa identitat.

El robatori a Alemanya, a la localitat de Saarlouis-Lisdorf, estava perfectament organitzat, i hores abans de cometre’l, els seus autors ja havien deixat diversos blocs de formigó perquè el furgó s’hagués d’aturar. Els lladres anaven repartits en diversos cotxes i van utilitzar explosius per perforar el vehicle i robar dos milions d’euros. Després van fugir a França amb la policia alemanya perseguint-los. Es va produir un intercanvi de trets però finalment van poder fugir. Després van abandonar i cremar els cotxes en diferents localitats franceses.

Publicitat

Una operació conjunta de la policia alemanya i francesa va permetre detenir 17 persones. Es van fer diversos escorcolls en domicilis i els agents van esbrinar que hi havia dues persones més implicades, entre ells l’autor intel·lectual del robatori. La policia francesa va saber que el líder del grup havia passat a Espanya amb un vehicle amb matrícula gala. Se’l va localitzar a un hotel de Dos Hermanas (Sevilla) amb una identitat falsa. Després es va moure a un altre hotel a Salou. Ja amb control policial, l’home va començar el viatge cap a la frontera francesa. Un cop a França, va ser detingut per la policia en companyia de tres persones més.

Amb aquesta detenció es van tenir noves dades sobre la identitat de l’altre fugit, amb indicis que estava al sud d’Espanya. Finalment va ser localitzat a Màlaga, en un hotel, i va ser detingut i posat a disposició de França.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió