Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Detenen Angela Dobrowolski per fer explotar un replà d’un bloc de pisos al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona

ACN Barcelona – Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres a la tarda una dona de 40 anys per haver fet explotar el replà d’un bloc de pisos al barri de […]

Agències 02/03/2023

ACN Barcelona – Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres a la tarda una dona de 40 anys per haver fet explotar el replà d’un bloc de pisos al barri de la Font de la Guatlla, al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona. Els Mossos i la Guàrdia Urbana van localitzar una garrafa d’aigua de 5 litres parcialment desfeta per l’explosió i van comprovar com tot el replà estava ple d’un líquid transparent. La dona havia intimidat en altres ocasions els veïns d’un dels pisos. A més, hauria disparat amb una pistola de balins a la finestra d’aquest pis, hauria participat en el llançament d’un líquid tòxic i hauria trencat els vidres de la porta de l’entrada del bloc. L’ACN ha pogut saber que la detinguda és Angela Dobrowolski, exdona de Josep Maria Mainat.

Després de prendre declaració als testimonis i gràcies a les imatges de càmeres de la finca i de càmeres ubicades a prop del lloc dels fets, els agents van poder identificar la persona que havia provocat l’explosió i que després va fugir ràpidament. 

La dona anava vestida amb un mono de color blau, amb un casc blanc amb dues línies de formes poligonals de color negre transversals i tapada amb una bufanda que li cobria part de la cara. Portava una motxilla de color negra amb la butxaca posterior grisa ovalada.

Els agents van escorcollar el seu domicili i van trobar la roba i complements utilitzats per cometre els fets, una arma curta detonadora, una arma curta d’aire comprimit, productes químics compatibles amb els que es van fer servir per a la fabricació de l’explosiu (salfumant, alcohol de cremar i paper d’alumini), una garrafa de combustible, un ordinador portàtil, una tauleta i un telèfon mòbil. La dona va ser detinguda pels delictes de fabricació, tràfic i dipòsit d’armes i explosius, assetjament, amenaces i danys.