Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

Detenen a Manresa un home que havia fugit d’una presó de Dinamarca aprofitant-se d’un permís

ACN Manresa.-Els Mossos d’Esquadra han detingut a Manresa un home que havia fugit d’una presó de Dinamarca aprofitant-se d’un permís de sortida del centre penitenciari on complia condemna per un […]

Agències 12/11/2020

ACN Manresa.-Els Mossos d’Esquadra han detingut a Manresa un home que havia fugit d’una presó de Dinamarca aprofitant-se d’un permís de sortida del centre penitenciari on complia condemna per un delicte contra la salut pública. Després de mesos d’investigació els Mossos el van localitzar a una antiga casa de colònies a la capital del Bages, i el 3 de novembre van entrar i escorcollar la finca. En el moment de l’entrada el fugitiu va saltar per una de les finestres del primer pis, on dormia, i va intentar fugir, tot i que va ser interceptat i detingut. Durant l’escorcoll els policies van trobar una plantació interior de marihuana amb 350 plantes a les golfes de la casa, a més d’eines destinades al cultiu i la distribució.

Es va detenir tres homes més que eren a l’interior de l’immoble, dos de nacionalitat sueca i un anglès. Els detinguts van passar a disposició judicial el 5 de novembre i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per a tres dels detinguts mentre que l’arrestat que tenia l’ordre de cerca de les autoritats daneses va ingressar a la presó per l’ordre europea internacional de detenció i entrega.La investigacióA l’agost es va informar els Mossos que un home amb una ordre internacional de cerca podria estar vivint a una casa aïllada de la població de Castellví de Rosanes (Baix Llobregat). Durant la investigació, el convicte va saber que les autoritats daneses havien reclamat la seva detenció i va fugir precipitadament de la casa per establir-se en una altra localitat.Els mesos següents els investigadors el van poder ubicar al Bages, i després de coordinar-se amb la Unitat d’Investigació de la comissaria de Manresa el van situar en una antiga casa de colònies a les rodalies de la capital de la comarca.Durant la vigilància els investigadors van constatar moviments d’entrada i sortida de diverses persones de la finca, i van veure que el recinte estava custodiat per cinc gossos de raça potencialment perillosa. Després de veure que també s’havia modificat l’aspecte exterior de la finca, van sospitar que a l’interior s’hi podria estar cultivant marihuana.Sota la tutela del Jutjat d’Instrucció número 4 de Manresa el 3 de novembre un dispositiu policial va entrar i escorcollar la finca, i va detenir quatre persones.