Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Detecten un brot de covid-19 amb 35 casos positius en una residència de gent gran de Vilanova i la Geltrú

ACN Vilanova i la Geltrú.-La residència de gent gran Cugat Residencial de Vilanova i la Geltrú ha detectat els darrers dies un brot de covid-19 amb 35 casos positius. En […]

Agències 10/11/2020

ACN Vilanova i la Geltrú.-La residència de gent gran Cugat Residencial de Vilanova i la Geltrú ha detectat els darrers dies un brot de covid-19 amb 35 casos positius. En concret, el SARS-CoV-2 afecta 5 treballadors i 30 dels 49 residents del centre, segons han detallat a l’ACN fonts del Departament de Salut. La direcció del centre apunta que, entre els interns contagiats, hi ha un cas derivat a l’hospital i tres més s’han traslladat a un centre sociosanitari per “descongestionar” les instal·lacions. Pel que fa a la resta de residents positius, la majoria són asimptomàtics o tenen símptomes lleus. Salut assegura que el CAP Baix-a-Mar de Vilanova està fent un seguiment continu del brot i s’encarrega de prestar atenció sanitària a aquesta residència, de gestió privada.

(L’actualització incorpora dades facilitades per la direcció de la residència, que puntualitza quants pacients s’han traslladat fora de les instal·lacions. La notícia de les 12.46h ha estat degudament modificada)La direcció de Cugat Residencial explica que, des que el 2 de novembre van detectar el primer cas de covid-19, han dividit el centre en dues àrees per diferenciar els residents contagiats dels que no ho estan. Al mateix temps, han ampliat el nombre de treballadors, passant de 36 a 42 professionals “per augmentar l’atenció sanitària, el control i la protecció contra la pandèmia”. La directora, Ana Sanz, ha destacat que el personal està focalitzat en “l’atenció precoç per frenar el contagi” i ha traslladat un missatge de “tranquil·litat” cap als familiars.