Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Detecten un brot de covid-19 a la Fundació MAP del Ripollès amb 26 positius a les llars residencials

ACN Ripoll.-El Departament de Salut ha informat d’un brot a llars residencials de la Fundació MAP del Ripollès que atén persones amb discapacitat. El cap de setmana passat un treballador […]

Avatar
Agències 03/12/2020

ACN Ripoll.-El Departament de Salut ha informat d’un brot a llars residencials de la Fundació MAP del Ripollès que atén persones amb discapacitat. El cap de setmana passat un treballador de teràpia ocupacional va donar positiu i es van iniciar les proves per detectar possibles casos. Aquest dilluns es va fer un cribratge i el resultat van ser 26 positius d’un total de 84 PCR. D’aquests, 17 són residents i els 9 restants, treballadors. Tots ells tenen clínica lleu o son asimptomàtics i que s’han pres les mesures per contenir el brot. En una primera fase, es van detectar dos positius més entre els treballadors (a banda del primer cas) i tres residents, els quals van ser traslladats a la unitat residencial temporal La Floresta de Girona.

Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’està fent un seguiment de la situació i de les mesures de control a totes les llars residències, juntament amb la direcció de la Fundació MAP. La situació clínica dels residents està essent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris de l’EAP Ripoll i per la Fundació.La Fundació MAP gestiona al Ripollès un total de nou pisos amb funcions de llars residències, amb 43 usuaris, a més d’una residència que no ha resultat afectada. També gestiona altres serveis -que tampoc han tingut afectació-, donant atenció a unes 600 persones a través dels suports a la infància, els suports terapèutics, d’oci i comunitaris, el suport al treball i el suport residencial (amb les llars residència, una residència i un suport a la pròpia llar). En el conjunt dels serveis compta amb una plantilla de 319 persones treballadores, 160 de les quals amb certificat de discapacitat.