Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Detecten operacions de tràfic de material sanitari en un àmbit d’internet no accessible des de navegadors convencionals

ACN Barcelona.-L’Oficina de Coordinació Cibernètica del Ministeri de l’Interior ha detectat operacions de tràfic de material sanitari en la denominada ‘Darknet’, un àmbit d’internet que no és accessible amb les […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-L’Oficina de Coordinació Cibernètica del Ministeri de l’Interior ha detectat operacions de tràfic de material sanitari en la denominada ‘Darknet’, un àmbit d’internet que no és accessible amb les navegadors convencionals. L’oficina ha alertat la policia de venda de mascaretes, fàrmacs que asseguren ser vacunes i tests relacionats amb el coronavirus, així com termòmetres electrònics professionals. Les màscares són professionals, algunes de grau FFP2 i FFP3. Darrere d’algunes d’aquestes operacions, sobretot de les que es fan a Europa, hi ha empreses lícites que estan comerciant al marge dels controls governamentals establerts. Els enviaments es fan a tot el món mitjançant sistemes de paqueteria convencional. Es paga amb moneda criptogràfica.

La majoria de venedors d’aquests productes assenyalen estar localitzats en països com Estats Units, Regne Unit, Alemanya, Austràlia, Xina, Itàlia, Singapur o Països Baixos. Ara bé, l’informe remarca que els venedors també accepten transferències bancàries o PayPal, cosa poc habitual en aquest tipus de xarxes. Utilitzen aplicacions de missatgeria instantània i donen com a contacte correus electrònics i números de telèfon.Pel que fa als fàrmacs, els anuncis diuen que són per combatre el virus i fins i tot alguns asseguren que són una vacuna contra la malaltia.