Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Detecten dos nous casos de coronavirus a Madrid i l’estat espanyol ja suma 14 positius

ACN Madrid .-El ministeri de Sanitat ha confirmat aquest dijous al migdia dos nous casos de coronavirus a Madrid i l’estat espanyol ja en suma 14 de positius. El director […]

Avatar
Agències 27/02/2020

ACN Madrid .-El ministeri de Sanitat ha confirmat aquest dijous al migdia dos nous casos de coronavirus a Madrid i l’estat espanyol ja en suma 14 de positius. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que, a l’espera dels resultats de les investigacions, d’entrada no consta que ni aquests ni l’altre de Sevilla hagin viatjat ni quin pot haver estat el contacte de risc per a la transmissió. En aquest sentit, Simón ha dit que no es pot descartar que siguin transmissions locals. El responsable sanitari ha insistit que Espanya continua en un escenari de “contenció” però que s’està treballant en altres possibles situacions que es poden donar en qüestió de dies.

“A mesura que identifiquem casos dels quals no en sapiguem l’origen, estem més a prop d’un nou escenari”, ha dit. Simón ha dit que el més probable és que “s’hagin infectat per diferents fonts” però ha insistit que seran les investigacions les que hauran de determinar-ho. En aquest sentit, ha dit que els dos nous casos de Madrid els han conegut aquesta matinada i, sobre el de Sevilla, ha detallat la persona afectada no va tardar en ser diagnosticada.”Va presentar símptomes el dia 13, se’l va hospitalitzar el 20 i no va ser aïllat fins al dia 25″, ha dit. “Si ho hagués transmès ja ho estaríem veient des de fa quatre o cinc dies”, ha afirmat. Malgrat això, ha dit que no es pot descartar, tot i que “si n’hi ha hagut, no han estat molts o han estat lleus”. Possibles escenarisSimón han insistit que a hores d’ara, l’escenari és de “contenció” però ha admès que s’està treballant en altres possibles escenaris en funció de l’evolució dels esdeveniments. “Pot ser que mai passem de nivell o que el passem en unes hores”, ha dit. En aquest sentit, ha explicat que, en cas que hi hagués una transmissió comunitària “descontrolada”, s’entraria en un escenari de “mitigació”. El responsable d’emergències ha fet una crida a la calma, tot i que ha admès que “a mesura que s’identifiquin casos sense que en sapiguem l’origen, estarem més a prop d’un nou escenari”. “Si es confirma que tenim transmissió comunitària i afecta grups grans més grans, hauríem de començar a prendre mesures de distanciament bàsiques”, ha dit tot afegint que “ara mateix no són necessàries”. Repatriació Cinco ciudadanos españoles repatriados de la ciudad china de Wuhan, epicentro del broto de coronavirus, llegarán a mediodía de este jueves a Madrid en un vuelo fletado por el Gobierno de Colombia.