Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Detecten 8 positius entre els 781 monitors que han participat en cribratges abans de començar les colònies

ACN Barcelona.-Un total de 781 monitors del lleure educatiu han participat abans de marxar de colònies o acampada en el cribratge organitzat pels departaments de Drets Socials i Salut. Els […]

Agències 16/07/2021

ACN Barcelona.-Un total de 781 monitors del lleure educatiu han participat abans de marxar de colònies o acampada en el cribratge organitzat pels departaments de Drets Socials i Salut. Els tests antigènics ràpids (TAR) han detectat 8 positius de covid-19 entre tots els punts de cribratge, ubicats a Barcelona, Girona, Lleida, Manresa i Terres de l’Ebre. Els cribratges han estat voluntaris i gratuïts i s’han fet entre dissabte i dijous. La propera setmana, els cribratges s’ampliaran als monitors i professionals de les activitats de lleure, encara que no incloguin la pernoctació, i als infants i joves que hi participen, a partir dels 10 anys. En aquest cas, els cribratges tindran un nou dispositiu, amb tests d’antígens que es faran a les farmàcies.

Els cribratges tenen com a objectiu detectar persones amb coronavirus i que són asimptomàtiques, perquè iniciïn la quarantena i no participin en les activitats, de manera que s’evitin nous contagis en el grup de convivència. El secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, considera que aquesta iniciativa ha ajudat “a preservar el lleure educatiu com un espai segur”. La setmana que ve es posarà en marxa un nou sistema de cribratge per als professionals i participants del lleure educatiu infantil i juvenil amb tests d’antígens que es faran a les farmàcies, amb supervisió del professional. Així ho van anunciar responsables de Salut i Drets Socials aquesta setmana en roda de premsa. Aquesta nova via s’adreça a les persones que no tinguin símptomes de la covid-19 ni que tampoc siguin contactes estrets. Han de pertànyer al col·lectiu de persones que treballen o participen en activitats del lleure educatiu d’estiu, com casals, colònies, campaments o rutes, i trobar-se en les següents franges d’edat: de 16 a 40 anys o de 10 a 15 anys, i en aquest cas anar a la farmàcia acompanyats per un adult. La prova és voluntària.