Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Detecten 11.300 quilos de musclos grecs que es comercialitzaven com a producte del delta de l’Ebre

ACN Tortosa.-Agents del Seprona de la Guàrdia Civil i la Inspecció dels Departaments de Salut i Pesca han detectat 11.300 quilos de musclos d’origen grec que es comercialitzaven com a […]

Avatar
Agències 26/06/2019

ACN Tortosa.-Agents del Seprona de la Guàrdia Civil i la Inspecció dels Departaments de Salut i Pesca han detectat 11.300 quilos de musclos d’origen grec que es comercialitzaven com a producte del delta de l’Ebre a les instal·lacions d’una depuradora i magatzem de bivalves. De fet, i segons l’institut armat, els musclos importats, amb un menor valor econòmic a Grècia, eren adornats amb les etiquetes característiques del producte originari del delta de l’Ebre per aparentar la seva autenticitat. Les autoritats van immobilitzar el producte cautelarment després de fer-ne una inspecció ocular i a l’espera de resoldre les deficiències de les etiquetes. Així, el Departament Salut havia de supervisar a l’endemà aquests canvis com a condició per donar-li sortida al producte. Malgrat això, l’empresa denunciada va vulnerar aquesta immobilització i els va introduir al circuit comercial sense la supervisió de Salut.

Davant d’això, l’Agència Catalana de Salut Pública ha traslladat la denúncia a Consum perquè actuï d’acord amb la normativa de qualitat alimentària per frau al consumidor. Respecte la vulneració de la mesura cautelar d’immobilització s’aplicarà la normativa de pesca del Departament d’Agricultura, que podria qualificar els fets com a falta molt greu.