Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Detectat un brot de covid-19 en una residència de gran de Cervera amb nou interns positius

ACN Cervera.-La Paeria de Cervera ha informat d’un brot de coronavirus a la residència de gent gran Mare Janer. Dilluns, es van detectar símptomes de covid-19 en tres dels residents, […]

Avatar
Agències 11/12/2020

ACN Cervera.-La Paeria de Cervera ha informat d’un brot de coronavirus a la residència de gent gran Mare Janer. Dilluns, es van detectar símptomes de covid-19 en tres dels residents, un dels quals va donar positiu en els tests ràpids efectuats. El centre va aïllar aquesta persona i va confinar la resta d’usuaris a les seves habitacions. Salut va dur a terme dimecres proves PCR a tots els residents i treballadors i s’està a l’esra del resultat. Dijous es van fer tests d’antígens a residents que presentaven símptomes, que han fet aflorar vuit positius més. Els nou usuaris contagiats, amb símptomes lleus, es troben aïllats, mentre els altres 44 residents no presenten cap símptoma però continuen confinats a les seves habitacions.

Des de la Paeria assenyalen que, quan es tinguin els resultats de les proves PCR, previsiblement aquest divendres, es podrà tenir una aproximació més real de l’abast del brot. De moment, cap treballador del centre presenta símptomes i tots continuen desenvolupant la seva tasca amb normalitat. La residència compta amb el suport del Departament de Salut i, també, del cos de Bombers per fer els moviments de persones entre diferents zones de la residència segons evolucionin els contagis. L’alcalde Joan Santacana ha remarcat que l’aparició d’aquest brot a la residència ha estroncat l’evolució positiva de la covid-19 a Cervera. En la darrera setmana, s’ha passat de 34 positius actius a 24. Els casos acumulats des de l’inici de la pandèmia ascendeixen a 624.