Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Destitueixen Joaquim Colomer del govern municipal de Ripoll per “pèrdua de confiança”

ACN Ripoll – L’equip de govern de l’Ajuntament de Ripoll (Junts) ha decidit destituir el quart tinent d’alcalde i cap de l’àrea de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa, Joaquim […]

Agències 24/02/2023

ACN Ripoll – L’equip de govern de l’Ajuntament de Ripoll (Junts) ha decidit destituir el quart tinent d’alcalde i cap de l’àrea de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa, Joaquim Colomer, per “pèrdua de confiança”. L’acusen, entre d’altres, d’haver creat un perfil fals a twitter des d’on es criticaven accions del govern municipal. Asseguren que aquests perfils s’haurien creat des del telèfon mòbil que Colomer tenia de l’Ajuntament i, per això, li han donat de baixa el número. Es dona el cas que Colomer, que també és president del Consell Comarcal del Ripollès, acabava d’anunciar que es presentaria a les eleccions municipals amb una llista d’independents. El govern municipal, però, ha volgut desvincular la seva decisió amb aquest anunci.

En un comunicat, l’equip de govern de Ripoll assegura que “feia mesos” que tenien constància de perfils a xarxes socials i de correus electrònics que contenien “desinformacions, difamacions i ‘fake news'”. Expliquen que aquests missatges “apuntaven directament a criticar l’acció de govern, però també als partits polítics locals i comarcals”. Fins i tot, asseguren, la candidata de Junts a les municipals i nous membres de la candidatura de Junts havien rebut “missatges d’assetjament”.

Expliquen que els serveis informàtics han constatat que, com a mínim, un d’aquests comptes “corresponia a un número de telèfon d’un mòbil municipal assignat a un regidor de l’equip de govern”. Per tot plegat, asseguren, s’ha decidit “no confiar més” en Colomer i procedir a remodelar l’equip de govern. Al mateix temps, demanen que renunciï a la presidència del Consell Comarcal del Ripollès.