Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Destinen 180.000 euros a la nova fase de restauració de la basílica de la Seu de Manresa

ACN Manresa.-La Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Manresa i el Bisbat de Vic han renovat el conveni per engegar una nova fase de restauració de la basílica de Santa Maria […]

Avatar
Agències 16/11/2020

ACN Manresa.-La Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Manresa i el Bisbat de Vic han renovat el conveni per engegar una nova fase de restauració de la basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa. El conveni permet donar continuïtat al projecte global de restauració del temple, iniciat l’any 2002. En concret, en aquesta nova fase s’hi destinaran 180.000 euros, amb una aportació de 60.000 euros per cadascuna de les parts. Les obres que es faran enguany contemplen la continuació dels treballs a la façana sud sobre l’arc del boterell doble corresponent al contrafort número 10. A més, també es farà una actualització del parallamps i un arranjament del cablejat de la façana. Està previst que les obres finalitzin abans d’acabar l’any.

En paral·lel, el Bisbat també ha sol·licitat a la Generalitat de Catalunya una subvenció de concurrència pública per a la restauració ‘’immobles de notable valor cultural que, si es concedeix, s’afegiria als 180.000 euros. Aquesta subvenció, que encara no s’ha resolt, serviria per a la resta d’obra pendent en el projecte total d’enguany, que són els tres mòduls de terrat situats entre els contraforts 17 i 19 i la instal·lació d’una xarxa de càmeres al sota-claustre romànic. La Basílica de la Seu és un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), declarat Monument Històric Artístic el 1931 i un dels temples més emblemàtics de la Catalunya Central. Així, el temple és objecte d’una intervenció integral que n’asseguri la seva conservació. L’actual Pla director de l’obra de restauració de la Seu va redactar-se l’any 2001.