Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Desmunten la carpa instal·lada a Fira de Lleida perquè els usuaris dels pavellons poguessin complir el confinament

ACN Lleida.-Aquest dilluns s’ha desmuntat la carpa que s’havia instal·lat al recinte de Fira de Lleida per facilitar que els temporers i persones sense sostre que pernocten als pavellons 3 […]

Avatar
Agències 03/08/2020

ACN Lleida.-Aquest dilluns s’ha desmuntat la carpa que s’havia instal·lat al recinte de Fira de Lleida per facilitar que els temporers i persones sense sostre que pernocten als pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida hi poguessin romandre durant el dia i complir així el confinament que s’havia decretat a la capital del Segrià. La Paeria va habilitar la carpa, cedida per la Diputació de Lleida, el 14 de juliol per tal que els usuaris dels pavellons poguessin disposar d’un espai cobert i amb serveis durant el dia. Una trentena de persones hi ha dinat diàriament, i durant el dia n’ha fet ús unes 30 persones, de mitjana. La darrera setmana, unes 200 persones han dormit cada dia als pavellons de Fira de Lleida, un centenar dels quals treballen actualment.

Personal de la Diputació de Lleida ha desmuntat aquest dilluns la carpa cedida a la Paeria que estava instal·lada al recinte de Fira de Lleida perquè les persones usuàries dels pavellons hi poguessin romandre durant el dia. La carpa es va instal·lar el 14 de juliol, després que el Procicat decretés el confinament de Lleida i de sis municipis del Baix Segre, tot i que finalment va acabar entrant en vigor el 15 de juliol. Així mateix, la Paeria va ampliar l’atenció a les persones temporeres amb un nou àpat, el dinar, que s’oferia a la carpa, que estava equipada amb taules i cadires. Un cop es va aixecar el confinament d’aquestes set localitats del Segrià, el 30 de juliol, la Paeria ha decidit desmuntar la carpa. Durant la darrera setmana, un centenar de persones, de mitjana, hi ha dinat, amb menjars típics dels països d’origen, i una trentena han fet us diàriament de la carpa, segons fonts municipals. L’Ajuntament de Lleida i les entitats amb què presta el servei d’atenció a persones temporeres -Creu Roja, Sant Joan de Déu, Arrels, Cáritas i FOCCS- van organitzar activitats lúdiques per a les persones usuàries, per amenitzar les jornades del confinament.Malgrat la retirada de la carpa, la Paeria manté els lavabos portàtils i la font d’aigua a l’exterior dels pavellons. La resta dels serveis d’atenció als temporers continuen amb la modalitat inicial amb els serveis que es presenten a l’interior dels pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida com són els d’allotjament, sopar, bugaderia, dutxes i consigna. En l’última setmana han pernoctat, de mitjana, unes 200 persones temporeres i sense sostre als pavellons firals, prop d’un centenar de les quals actualment treballen, segons han indicat des de la Paeria de Lleida.