Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

Desmantellen un grup que produïa marihuana al Maresme i al Baix Llobregat per distribuir-la a països d’Europa

|

- Publicitat -

ACN Castelldefels – La Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra han desmantellat un grup que produïa marihuana al Maresme i al Baix Llobregat per distribuir-la a països d’Europa. Els agents van detenir set persones i han intervingut 1.583 plantes de marihuana, 28 quilos de cabdells, material per produir, assecar i distribuir la droga i dos vehicles. En total van fer tres escorcolls a Vilassar de Dalt i Castelldefels. Se’ls atribueix un frau elèctric de més de 600.000 euros. Sis dels arrestats han ingressat a presó acusats de pertinença a organització criminal, delicte contra la salut pública, falsificació documental i defraudació de fluid elèctric.

La investigació va començar l’octubre del 2022, quan els agents van detectar un grup de persones que es dedicaven al cultiu de marihuana en plantacions interiors en domicilis del Maresme i el Baix Llobregat. Després traslladaven els cabdells de marihuana a països d’Europa. Els agents van utilitzar drons amb detectors d’activitat tèrmica per identificar les habitacions on hi havia els cultius. També es va mesurar el consum energètic en els domicilis investigats. La policia també va poder demostrar l’ús de nòmines falsificades per fer els contractes de lloguer.

Publicitat

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. El jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Gavà va decretar la presó provisional per a sis dels set detinguts.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió