Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Desmantellen un cultiu amb 852 plantes de marihuana en una casa ocupada de Calonge

|

- Publicitat -

ACN Calonge – Els Mossos d’Esquadra han desmantellat un cultiu amb 852 plantes de marihuana en una casa ocupada de Calonge (Baix Empordà) i han detingut dos homes, de 25 i 36 anys, com a responsables de la plantació per un delicte contra la salut pública, un d’ocupació i un de defraudació de fluid elèctric perquè tenien la llum punxada. Els agents van tenir coneixement al febrer de l’existència d’un cultiu en aquesta finca de l’urbanització Vescomptat de Cabanyes. La casa de quatre vents, d’una sola planta amb jardí, tenia una nau propera aïllada i independent així com amb una piscina abandonada plena d’aigua de la qual en sortia una mànega dirigida fins a la nau.

La companyia elèctrica els va confirmar que l’escomesa de llum estaca connectada fraudulentament i el 25 de març, els Mossos van fer una entrada i registre a la finca. En el moment de l’entrada a l’habitatge, dos homes van fugir corrents, però l’ampli dispositiu policial va permetre detenir-los poc després, dins el jardí d’una casa veïna de la mateixa urbanització. Van quedar detinguts com a responsables i cuidadors d’aquest cultiu.

Publicitat

A les diverses estances de l’habitatge principal i de l’annex es van localitzar bombetes, fertilitzant, ventiladors, aires condicionats, tubs d’extracció, testos, garrafes d’acceleradors, focus, refractors, tubs, bombes fumigadores, filtres i compressors d’aire, així com marihuana seca, una arma d’aire comprimit, perdigons i embolcalls d’haixix. En total, es van intervenir 852 plantes en un avançat estadi de creixement.

Els agents van trobar una trapa a l’exterior tancada amb un cadenat que donava accés a un soterrani d’uns setanta metres quadrats que s’accedia a través d’una escala d’alumini. Aquesta zona estaria dedicada a l’assecatge de les plantes.

Els detinguts, sense antecedents, van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió