Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Desmantellen la plantació de marihuana més gran localitzada a l’Alt Camp, amb 12.000 plantes

ACN Querol.-Els Mossos d’Esquadra van desmantellar aquest dilluns la plantació de marihuana més gran localitzada fins ara a l’Alt Camp, amb 12.341 plantes. Estava situada al terme municipal de Querol […]

Agències 23/06/2021

ACN Querol.-Els Mossos d’Esquadra van desmantellar aquest dilluns la plantació de marihuana més gran localitzada fins ara a l’Alt Camp, amb 12.341 plantes. Estava situada al terme municipal de Querol i la van trobar gràcies a un reconeixement que havien fet des de l’helicòpter uns dies enrere. Tot i les dificultats orogràfiques, els agents van veure un sender amagat que els va conduir fins a una gran plantació que disposava d’un sistema de regadiu gràcies a unes canonades que arribaven fins al llac Formigosa. En arribar al petit campament on hi havia el cultiu, van sorprendre i detenir quatre homes que s’encarregaven de la seva cura i protecció. A més, van intervenir una arma de foc llarga que els individus tenien en aquest lloc on hi pernoctaven.

Els arrestats tenen entre 20 i 30 anys i estan acusats de delictes contra la salut pública i tinença d’armes. En les properes hores està previst que passin a disposició del jutjat de guàrdia de Valls.Els Mossos van descobrir que les conduccions d’aigua sortien del llac, pujaven per la muntanya i es bifurcaven fins a dues basses d’aigua. Una era al costat d’una gran plantació distribuïda en quatre bancals i l’altra en una segona plantació ubicada en una zona de molt difícil accés. Les plantes estaven en fase de creixement i ja feien entre mig metre i un metre d’alçada.Amb aquesta són quatre les intervencions d’aquest tipus que els Mossos han fet a l’Alt Camp en el darrer mes, amb 29.000 plantes destruides. Globalment hi ha hagut deu detinguts, sis dels quals han entrat a presó.