Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Desmantellen dues plantacions de marihuana ocultes en dos habitatges a Santa Coloma de Cervelló

ACN Santa Coloma de Cervelló.-La Policia Nacional ha desmantellat dues plantacions de marihuana que es trobaven ocultes en dos habitatges de Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat), un d’ells ocupat. […]

Avatar
Agències 10/02/2021

ACN Santa Coloma de Cervelló.-La Policia Nacional ha desmantellat dues plantacions de marihuana que es trobaven ocultes en dos habitatges de Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat), un d’ells ocupat. En els dos pisos es cultivava i tractava la droga per a la seva posterior venda. L’operació ha finalitzat amb cinc detinguts per un presumpte delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric, defraudació que arribaria als 42.000 euros. Entre els detinguts hi ha els dos màxims responsables. La investigació es va iniciar arran de les reiterades denúncies de veïns de la zona per la caiguda del subministrament elèctric, que van arribar a provocar un incendi en una subestació elèctrica de la zona. Es van decomissar 2.270 plantes.

Aquests fets van posar sobre la pista els investigadors, que gràcies als mesuraments de la companyia elèctrica van localitzar dos habitatges ubicats en el mateix carrer amb dues connexions il·legals al sistema elèctric. Quan es van identificar les persones que hi residien, els investigadors van veure que no hi havia connexió entre elles, per tant, eren dos explotacions diferents però amb el mateix objectiu. La primera plantació estava ubicada en un habitatge ocupat il·legalment, mentre que la segona es trobava al domicili del seu veritable propietari. Aquest últim va contractar una empresa il·legal per ampliar la connexió il·legal i la instal·lació elèctrica i així poder cultivar més plantes i optimitzar al màxim la plantació. En total es van decomissar 2.270 plantes de marihuana, amb un pes d’uns 200 kilograms, així com aparells dedicats a la producció i tractament del cànnabis.La investigació l’han dut a terme agents de la brigada local de la policia judicial de la comissaria de Cornellà de Llobregat i de les unitats d’intervenció, amb la col·laboració de la Policia Local de Santa Coloma de Cervelló.