Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Desmantellen 900 plantes mare de marihuana en una nau del polígon de Constantí

ACN Constantí.-Els Mossos d’Esquadra van desmantellar aquest dimarts un cultiu de 900 plantes mare de marihuana en una nau del polígon industrial de Constantí (Tarragonès). De les anomenades plantes mare, […]

Avatar
Agències 13/12/2019

ACN Constantí.-Els Mossos d’Esquadra van desmantellar aquest dimarts un cultiu de 900 plantes mare de marihuana en una nau del polígon industrial de Constantí (Tarragonès). De les anomenades plantes mare, se’n fan esqueixos. Els agents també van trobar, dins d’un hivernacle, més de 10.200 tests destinats a la germinació de llavors per a la seva replantació. En conjunt, el cultiu tenia l’objectiu de generar elevades quantitats d’esqueixos de marihuana per obtenir-ne noves plantacions. A hores d’ara no hi ha detinguts, però la policia no descarta la detenció d’alguna persona relacionada directament amb aquesta plantació en els pròxims dies per, suposadament, ser responsable d’un delicte de tràfic de drogues i un altre de defraudació de fluid elèctric.

La investigació va començar a principis del passat mes d’agost arran la informació facilitada per la Policia Local de Constantí sobre l’existència d’una possible plantació de marihuana. Tot i això, les primeres comprovacions les van fer agents de seguretat privada del polígon arrel d’unes queixes per les fortes olors de responsables d’altres naus de polígon industrial.Els investigadors van poder observar diversos conductes de ventilació i alguns aparells d’aire condicionat al sostre de la nau, tot i que les finestres estaven cobertes des de l’interior. Aquesta nau era l’única que no presentava cap activitat de tipus comercial o industrial. De fet, una empresa especialitzada va verificar una manipulació de la xarxa de distribució on s’hi havia enllaçat una doble escomesa per a la defraudació de fluid elèctric des d’aquesta nau.L’elevat consum elèctric, les fortes olors i altres indicis van motivar la sol·licitud de la corresponent autorització judicial d’entrada i perquisició, la qual es va dur a terme aquest dimarts i va confirmar l’existència d’una plantació interior de marihuana.En aquest dispositiu de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Tarragona, hi van participar efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra, amb el suport de la Policia Local de Constantí.A banda de desmantellar aquest punt de producció i distribució de marihuana, es va tallar el subministrament elèctric d’aquesta nau de lloguer.