Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Desmantellada una plantació de marihuana que estava soterrada en una casa al Bruc

ACN Igualada / Sant Sadurní d’Anoia / Figueres – Els Mossos d’Esquadra van desmantellar el dimarts una plantació de marihuana al Bruc (Anoia) que es trobava soterrada en una casa […]

Agències 31/03/2022

ACN Igualada / Sant Sadurní d’Anoia / Figueres – Els Mossos d’Esquadra van desmantellar el dimarts una plantació de marihuana al Bruc (Anoia) que es trobava soterrada en una casa particular i a la qual s’accedia a través d’una caseta de jardí. Els agents, que van detenir l’home que tenia la plantació, només hi van trobar sis plantes perquè la collita ja es trobava en la seva fase final. Tot i això, en una habitació de la casa hi van trobar tres quilos de cabdells de marihuana. A més, aquesta setmana els Mossos també van desmantellar una plantació a Gelida (Alt Penedès) i una a Pont de Molins (Alt Empordà). A la de Gelida la policia hi va intervenir 2.000 plantes i 1.000 esqueixos, i a Pont de Molins es va detenir una família -pare, mare i filla- per un cultiu de 760 plantes.

A mitjans de gener, els Mossos de la comissaria d’Igualada van iniciar una investigació després de tenir coneixement de la possible existència d’una plantació de marihuana en una casa de la urbanització Montserrat Parc, al municipi d’El Bruc.

El passat dimarts, un cop recollits els indicis suficients, van accedir a la finca i van localitzar a l’interior d’una caseta de jardí un forat al terra, tapat amb fustes, que conduïa a una estança soterrada amb tota la instal·lació pel cultiu interior. Només quedaven 6 plantes, en trobar-se el cultiu en la fase final de collita.

A l’interior de la casa els agents van localitzar en una habitació 3 quilos de cabdells de marihuana. El mateix dia van detenir l’home de 58 anys responsable del cultiu il·legal.

D’altra banda, a l’Alt Penedès, els agents de la comissaria de Sant Sadurní d’Anoia van rebre aquest dimecres un avís que en una nau industrial de Gelida s’hi estava produint un delicte. El mateix dia s’hi van desplaçar, van recollir indicis delictius, van entrar i van trobar-hi una plantació de marihuana amb 2.000 plantes i 1.000 esqueixos que, segons els taxadors dels Mossos, estarien valorats en 360.000 euros en el mercat il·legal.

L’endemà, els investigadors van detenir l’arrendatari de la nau industrial, un home de 53 anys amb vuit antecedents policials del mateix tipus.

I a l’Alt Empordà, els Mossos van detenir aquest dimecres una família -pare, mare i filla- com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per tenir a casa seva, a Pont de Molins, un cultiu de 760 plantes de marihuana.

A mitjans de març van tenir coneixement de l’existència d’una possible plantació de marihuana en una casa del carrer Pujada de l’Església de Pont de Molins i dimecres van executar l’escorcoll. A més de les plantes, van intervenir 200 grams de cabdells i aparells per facilitar el cultiu, com làmpades, transformadors, focus i ventiladors.

Els agents també van localitzar un revòlver i dotze cartutxos, pel que l’hi afegeixen al pare, un home de 49 anys, un delicte de tinença il·lícita d’armes.

Tots tres, acusats també d’un delicte d’alteració del fluid elèctric, van quedar en llibertat provisional.