Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Desenvolupen un nou servei de teleassistència avançada per a gent gran que permet fer un seguiment continu i preventiu

ACN Barcelona.-Un projecte de la cooperativa Suara i SeniorDomo – una empresa emergent que rep el suport de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) – ha desenvolupat un nou servei […]

Avatar
Agències 27/07/2021

ACN Barcelona.-Un projecte de la cooperativa Suara i SeniorDomo – una empresa emergent que rep el suport de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) – ha desenvolupat un nou servei de teleassistència avançada per a gent gran que permet fer un seguiment continu i preventiu. Es tracta d’un sistema que permet demanar ajuda dins i fora de casa, o avisar de seguida els familiars mitjançant una alarma que els arriba al mòbil. Consta d’un rellotge amb mans lliures, una sèrie de sensors que s’instal·len a la llar i una aplicació per al mòbil.

Segons el fundador de l’empresa, Ángel Puertas, el servei de teleassistència presentat permet protegir l’usuari “les 24 hores del dia” i pot instal·lar-lo la mateixa família a la llar sense necessitat que hi vagi un professional. “Hem creat una solució tecnològica molt fàcil d’utilitzar enfront d’altres serveis similars”, ha apuntat.SeniorDomo té el suport de Hubbik, la plataforma d’impuls a l’emprenedoria de la UOC, i la inversió d’Invergy, l’instrument d’inversió de la Universitat. Va ser també un dels projectes guanyadors de l’edició del 2019 del programa anual d’emprenedoria SpinUOC.