Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023
Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023

Desenes de treballadors de CaixaBank tallen la Diagonal per denunciar la pressió que viu la plantilla: “No podem més”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Desenes de treballadors de CaixaBank han tallat durant més d’una hora el carril central de l’avinguda Diagonal de Barcelona per denunciar la situació de pressió que viuen els empleats des que es va fer efectiva la fusió amb Bankia. “La plantilla sent que no pot més”, comenta la secretària de Comissions Obreres (CCOO) de CaixaBank a Catalunya, Eva Fernández, tot destacant que els objectius que exigeix l’entitat són “exagerats a nivell comercial” i “no són assolibles amb el dia a dia que hi ha a l’oficina”. De fet, els sindicats que han convocat la manifestació –CCOO, la UGT i la SECB- denuncien que les baixes laborals per estrès s’han disparat des de la integració i asseguren que la situació a les sucursals és “crítica”.

La mobilització, que s’ha celebrat de forma simultània a 12 ciutats de l’Estat, ha començat a les 17.30 h i s’ha allargat és d’una hora. Durant l’acte de protesta, els treballadors presents a Barcelona han desplegat dues pancartes amb els lemes ‘Menys pressions, menys reptes, més mitjans’ i ‘CaixaBank, així no! La plantilla diem prou’ i han llençat crits en contra de la direcció de l’entitat. En l’estona que ha durat la protesta, els empleats s’han anat desplaçant entre al llarg de l’avinguda Diagonal entre la Gran Via de Carles III i la plaça Pius XII.

Publicitat

Al final de l’acte, els representants dels tres sindicats majoritaris han llegit un manifest conjunt fent referència novament a l’enorme grau de pressió al que estan sotmesos els treballadors i han demanat més recursos per poder atendre degudament als clients.

“No només tenim el repte d’integrar la plantilla de Bankia, sinó que també hi ha el repte d’integrar tots els clients de Bankia, i tot això ho hem de fer amb les mateixes mans”, apunta Fernández, qui recorda que el darrer ERO pactat entre empresa i sindicats –i que ha de comportar la sortida de 6.452 treballadors- ha deixat a la plantilla molt tocada. “Sempre ens demanen que fem un últim esforç, però portem molts anys així i no podem continuar igual”, afegeix.

En la mateixa línia s’expressa el secretari general del sindicat SECB a Barcelona i Balears, Miquel Àngel Esteban, qui qualifica de “salvatges” les mesures aplicades per la direcció. “La manca de recursos ha posat els clients en contra dels treballadors, i això cal reconduir-ho; nosaltres no som culpables, som part de la solució, i se’ns ha d’escoltar”, reclama.

Per la seva banda, el primer secretari de la Unió General de Treballadors (UGT) de CaixaBank a Catalunya, Albert Macià, denuncia que l’entitat hagi utilitzat la digitalització com a “excusa” per retallar recursos i reclama més mitjans per poder atendre tots els usuaris. “Tenim clients que no volen ser digitalitzats i també volem atendre; calen més mitjans i menys exigències comercials”, subratlla.

De la mateixa manera que altres representants sindicats, Macià denuncia que la situació d’estrès que viu la plantilla s’acaba traduint en baixes per ansietat i depressions i veu “impossible” que els empleats puguin complir amb totes les exigències. “Hem d’acabar això”, conclou.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió